Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Ikke reddet fra konkurs

Lyn mangler fortsatt «noen millioner».

FORTSATT KONKURSTRUET: Avtroppende Lyn-direktør Erik Langerud (t.h.) sier det fortsatt mangler millioner før Lyn kan begynne å tenke på den langsiktige framtiden. Her sammen med konstituert byråd for næring og idrett i Oslo kommune, Jøran Kallmyr.Foto: Morten Holm / Scanpix
FORTSATT KONKURSTRUET: Avtroppende Lyn-direktør Erik Langerud (t.h.) sier det fortsatt mangler millioner før Lyn kan begynne å tenke på den langsiktige framtiden. Her sammen med konstituert byråd for næring og idrett i Oslo kommune, Jøran Kallmyr.Foto: Morten Holm / Scanpix Vis mer

||| BISLETT (Dagbladet.no): Avtroppende Lyn-direktør Erik Langerud tilbakeviser at klubben er reddet fra konkurs nå som de har kommet seg ut av avtalen med Ullevaal stadion om baneleie et år før tiden.

Langerud understreker dessuten at Lyn ikke har kommet til enighet om at et kreditorkrav fra eierselskapet på seks millioner kroner er omgjort til en låneavtale, slik NRK meldte i går kveld.

- Det er ikke etablert noen form for låneavtale, men vi er i en prosess der målet er å komme dit, sier Langerud.

Lyn jobber nå på spreng for å få til en helhetlig og langsiktig løsning som skal sikre klubbens livsgrunnlag også etter årets sesong, men Langerud vil verken gå ut med hvor mye penger klubben må hente inn eller hvor lang tid de har på seg på å unngå konkurs utover at det mangler «noen millioner» og at man håper å ha totalpakka på plass i løpet av et par uker.

Store kutt
Klarer man ikke skaffe til veie dette millionbeløpet, står man i fare for ikke å få lisens til å spille i Adeccoligaen og drive klubben videre.

- Jeg er optimistisk av natur, men er også en realist. Om man er kommet 41 kilometer ut i et maraton, er det dumt ikke å nå mål. Vi har hentet inn over 10 millioner kroner (i avtaler) hittil, men avhengig av blant annet nedbetalingsordninger, har vi behov for ytterligere noen millioner, sier Langerud.

Om Lyn skulle krysse mållinja, står klubben overfor et formidabelt kutt i budsjettet foran neste sesong. Etter kraftig vekst i årene 2005 til toppåret 2008 da osloklubben budsjetterte med 85 millioner kroner, skal man ned i 20 millioner kroner neste år. Det medfører blant annet at spillerlønningene skal kuttes til 7,5 millioner kroner mot eksempelvis 40 millioner kroner i 2007.

- Neste års budsjett begrenser seg til maksimalt 20 millioner kroner oppad. Det mener vi er håndterbart i Adeccoligaen, og medfører liten risiko. Dermed håper vi å unngå å havne i samme situasjon som vi har vært igjennom nå, poengterer Langerud.

Langsiktige løsninger
30. september fikk klubben med nød og neppe sopt sammen 4,5 millioner kroner som en redningspakke fra en rekke bidragsytere rundt om i landet.

Det ga Lyn Oslo midler til å betale ut blant annet lønninger til spillere og ansatte ut sesongen.

Nå jobber klubben med den langsiktige løsningen. Kapitalinnhenting foregår på fire nøkkelområder: Spillerinvesteringer, ny aksjekapital, samarbeidspartnere og lån.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media