Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Ikke reis, Thor!

VALKENBURG (Dagbladet): Med altfor trøtte bein sleit Thor Hushovd seg inn til femteplass i landeveis-VM. På hotellet etterpå ventet mamma, pappa og to proffklubber. - Jeg håper han blir hjemme ett år til, sier pappa Per Hushovd.

Sønnen har gjennomført en sesong som pirrer nysgjerrigheten til pengesterke sykkellag. Seier i prestisjetunge Paris-Tours rett før VM, seier på tirsdagens temporitt og 5. plass på landeveien i går holder i massevis for de franske storlagene Cofidis og Credit Agricole.

Stor framtid.

Begge møtte mannsterke opp på det norske rytterhotellet i går. Og begge fikk det de var ute etter: Samtaler med den talentfulle 20-åringen fra Grimstad og rådgiver Atle Kvålsvoll - sportssjefen for det norske sykkellandslaget.

- Hushovd er en meget godt rytter som har en stor framtid som profesjonell syklist. Vi er veldig interesserte i å knytte han til oss, sier Cofidis talentspeider til Dagbladet.

Laget hans kapret bronsemedaljen og ytterligere tre plasser blant de ti beste under årets Tour de France.

Måtte vente

Og mens Thor Hushovd satt i samtaler med mulige arbeidsgivere, måtte mamma Unni og pappa Per pent stille seg i kø før de fikk veksle noen ord med sønnen.

- Hva synes dere om at Thor sitter i samtaler med proffklubber?

- Vi forholder oss rolige til det. Vi er først og fremst opptatt av guttens ve og vel - at han ikke velger noe han vil angre på siden, sier pappa Per.

Bra på Ringerike

- Som foreldre kunne vi tenke oss at han ble hjemme ett år til. Vi er redd han skal bli sittende aleine på en hybel i utlandet - omgitt av folk som bare tenker sykkel. Thor er altfor sosial til å trives med det.

- Dessuten har han et veldig fint team på Ringerike med Atle (Kvålsvoll) og Johan (Kaggestad) som trenere, sier Per Hushovd.

<B>HEIAGJENG:</B> Mamma Unni og pappa Per Hushovd så Thor kjempe seg til en 5. plass under VMs landeveisritt. -&nbsp;Med tanke på framtida tror jeg det var greit at det ikke ble et nytt gull i dag, sier pappa Per.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling