- Ikke riktig at Tommy reiser til sommeren

Odds sportssjef skaper forvirring.

(Dagbladet.no): På tirsdagens landslagstrening røpet Tommy Svindal Larsen årsaken til at han har mistet kapteinsbindet til Steffen Hagen.

- Jeg forsvinner mest sannsynlig til en ny klubb i løpet av sommeren, sa han til TV 2.

Senere har han svart et kategorisk nei på om det finnes fnugg av mulighet for at han blir værende i klubben. Odds sportssjef Hallvar Thoresen blir forbauset når Dagbladet.no forteller ham om Svindal Larsens uttalelser.

- Jeg er på Kypros nå, og har ikke fått med meg i detalj hva han har sagt. Men det er ikke riktig at han skal reise til sommeren. Det stemmer ikke, sier Thoresen.

Snakket med Svindal onsdag

- Men spilleren har selv sagt at han sannsynligvis gjør det?

- Han har signalisert lenge at han vil bort fra klubben. Den neste muligheten er til sommeren, men det er også mulig at han blir.

- Hvorfor har han da mistet kapteinsbindet?

VIL VEKK: Tommy Svindal Larsen er ikke i tvil om at han forlater Odd, mest sannsynlig til sommeren. Like sikker er ikke sportssjef Hallvar Thoresen. Foto: Morten Rakke/SCANPIX
VIL VEKK: Tommy Svindal Larsen er ikke i tvil om at han forlater Odd, mest sannsynlig til sommeren. Like sikker er ikke sportssjef Hallvar Thoresen. Foto: Morten Rakke/SCANPIX Vis mer

- Vi har tatt et grep, og vil satse på spillere som vi er vet med sikkerhet vil være i klubben.

- Når snakket du med ham sist?

- I går, svarer Thoresen.

En av Svindal Larsens fremste innvendinger mot å bli i Odd Grenland har vært klubbens manglende ambisjoner. Men de siste månedene har både ny direktør og sportssjef kommet på plass, og veteranen har vært fornøyd med å få Thoresen inn i det sportslige apparatet.

- Han står for det jeg mener klubben skulle gjort for lenge siden. Vi to har en forståelse over hva som skal skje til sommeren, sa Svindal Larsen på en landslagstrening denne uka.

Men akkurat nå virker det mest forvirrende.

- Jeg kan ikke gjøre annet enn å registrere hva som blir sagt, men per i dag er det ingenting som er helt sikkert. Det er helt klart, gjentar Thoresen.

Har tatt mange grep

- Ikke riktig at Tommy reiser til sommeren

Han mener det har skjedd mye positivt i klubben siden sesongslutt, i tråd med hva Svindal Larsen tidligere har etterlyst.

- Det er ingen som helst tvil om at klubben har gjort veldig mange grep for å høyne kvaliteten og ambisjonsnivået sitt. Det ser alle. Vi har bevist at vi har ambisjoner om å være med i norsk toppfotball, sier Thoresen.

Da Dagbladet.no snakket med supporterleder Bent Ole Kaldhussæter, tok han det for gitt av veteranen forsvinner til sommeren.

- Det er aldri moro når noen forlater klubben. Men selv om han er den største profilen i Skien, er ingen uerstattelige. Jeg har vel forståelse for at han velger å forlate oss, men ikke tidspunktet. Da vi hadde spilt ferdig kvalikkampene mot Bryne i fjor høst kunne han vel offentliggjort med en gang at han takker for seg, sa han.

<B>SÅR TVIL:</B> Odds ferske sportssjef Hallvar Thoresen mener muligheten er til stede for at Tommy Svindal Larsen blir i klubben.