Ikke Royal League i år

Men vil prøve igjen neste år.

Det blir ikke noe Royal League-spill i fotball denne sesongen.Denne sesongen er det i hvert fall ikke økonomisk grunnlag for å gjennomføre turneringen, og styret kastet inn håndkleet tirsdag.


Royal League-styret håper imidlertid å fortsette arbeidet med å finne et langsiktig grunnlag til å kunne fortsette turneringen fra og med sesongen 2008/9.

Turneringen mellom de fire beste lagene fra Norge, Sverige og Danmark har vært spilt de tre siste sesongene, men har egentlig ikke blitt noen publikumshit. Både seertallene og publikumstallene har vært langt under det man hadde håpet på.

Ledelsen i Royal League har i lang tid forhandlet med forskjellige TV-selskaper om senderettighetene til turneringen. Under forhandlingene har ledelsen foretatt endringer i turneringsoppsettet slik at den ville omfatte færre antall kamper i grunnspillet, og at turneringen skulle avvikles fra midten av februar til midten av mars. Likevel har man ikke lykkes å få TV-selskapene til å bite på.

Styret beklager overfor de klubbene som hadde kvalifisert seg til turneringen, og at de ikke får mulighet til å få spilt de kampene de hadde forventet som oppkjøring til sine nasjonale serier.

Styret har bestemt at vil hjelpe de klubbene som ønsker å spille de kampene som var planlagt. I Norge gjelder det Brann, Stabæk, Viking og Lillestrøm.

(NTB)
AVLYST: Det er ikke økonomisk grunnlag for å gjennomføre Royal League denne sesongen, men styret ønsker å prøve igjen til neste år. Foto: Sara Johannesen/Scanpix
AVLYST: Det er ikke økonomisk grunnlag for å gjennomføre Royal League denne sesongen, men styret ønsker å prøve igjen til neste år. Foto: Sara Johannesen/Scanpix Vis mer