Ikke så dumme likevel

Det er jentene som forandrer norsk langrenn.

FORANDRET SPORTEN:  Med ekstreme treningsmengder med fornuftige, varierte økter har Therese Johaug og Marit Bjørgen forandret norsk langrenn. FOTO: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix.
FORANDRET SPORTEN: Med ekstreme treningsmengder med fornuftige, varierte økter har Therese Johaug og Marit Bjørgen forandret norsk langrenn. FOTO: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

DAVOS (Dagbladet): Norsk herrelangrenn er ikke bare bedre enn på lang tid. Det lett så selvbevisste miljøet er blitt litt klokere også. Som herretrener Trond Nystad forklarte det på enda en flott dag i verdenscupen:

- For noen år siden var noen gutter som snakket om hvor idiotisk mye langrennsjentene trente. Nå skjønner de samme gutta at de selv må jobbe akkurat like hardt for å bli blant de beste. Det er bare trening denne framgangen vår dreier seg om.

NYSTAD kunne ha føyd til "sunn, tradisjonell, variert norsk trening", men i første omgang er han fornøyd med at hovedbudskapet har satt seg:

•• Der Marit Bjørgen og Therese Johaug skremte mange av herreløperne med et rekordantall timer og den møysommelige systematikken i treningshverdagen sin, har gutta nå tatt etter:

- Ingen har noe å skylde på mer. Du blir akkurat så bra som den jobben du gjør, sier herretreneren.

Etter Marit Bjørgens 61. verdenscup-seier i går, er det mulig å skjønne enda litt mer av den enkle sannheten. Jentenes suksess speiler ikke først og fremst en sport med en for smal internasjonal elite; den reflekterer den innstilling om å trene deg god som i lengden avgjørresultatlista i hver eneste idrettsgren.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer