Ikke så «fett» for Arvesen

Sliter litt i kulda.

Proffsyklist Kurt Asle Arvesen kjemper mot kulda i Frankrike. 5 prosent kroppsfett beskytter lite på nullføre.

30-åringen i danske CSC kjørte inn med hovedfeltet til 25. plass på onsdagens etappe i etapperittet Paris - Nice. Sammenlagt mistet han en plass og ligger som nummer fire, bare 5 sekunder bak belgieren Tom Boonen i den gule ledertrøya.

Men konkurrentene er ikke nordmannens eneste bekymring.

- Litt uvant er det å sykle med en halv meter snø i veikanten. Det er fryktelig kaldt, ja, og det hjelper ikke å være vant til vinter i Norge når jeg bare har 5 prosent fett på kroppen. Mange av de andre rytterne i feltet har fettprosent på opp mot 10, sier Arvesen til NTB.

Romsdalingen på 183 cm veier bare 70 kilo og er blant feltets aller slankeste. Det er sjeldent syn å se et helt proffelt ikledd lange bukser og ermer, selv om det kun er snakk om tynn silke.

Siste sjanse

Torsdag får han siste sjanse til å ta inn de 5 sekundene og få bære den gule ledertrøya i tidenes første UCI-serieritt. Til helgen blir han vannbærer og vindskydd for lagkompisene.

- Ingenting er umulig, men jeg har fått beskjed om å kjøre for lagkameratene. Da blir det jobbing for Bobby Julich, Jens Voigt og Frank Schleck. De er sammenlagtgutta våre. Vi har et luksusproblem med så mange sterke folk, og vi kjører ikke for 5. plasser i CSC, slår 30-åringen fast.

Kortet ned

Nordmannen har imponert voldsomt så langt i rittet, og best var han på tirsdagens etappe med annenplass.

Onsdagens etappe ble vunnet av spanieren Vicente Reynes etter en massespurt.

- Jeg måtte ofre meg mot slutten og kjørte hardt for å hente inn et bruddforsøk. Da gikk safta ut av beina, og jeg manglet krefter til å hevde meg i spurten, forteller Arvesen, som har slitt med magetrøbbel både før og under rittet.

På grunn av vinterværet ble etappen kortet ned til 118 kilometer. Også torsdagens etappe vil bli kortet ned.

PS! Seksdobbelt Tour de France-vinner Lance Armstrong sesongåpner i Paris - Nice. Torsdag kjørte han inn bakerst i hovedfeltet til 99. plass. Sammenlagt ligger amerikaneren på 62. plass, 1.35 minutter bak teten.

(©NTB)

FRYSER: Kurt Asle Arvesens fem prosent kroppsfett beskytter lite på nullføre.