Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Forhåndsfavorittene sviktet i Anterselva

- Ikke så jævla enkelt

Det sa Tiril Eckhoff etter å ha levert seks bom på ti skudd fra standplass under VM-sprinten. Nå er hun usikker på om hun i det hele tatt stiller til start når jaktstarten går søndag.

KRANGEL: Ingrid Landmark Tandrevold forklarer at hun liker klare beskjeder og at det derfor kan gå litt hett for seg i samtaler med treneren. Video: Rødt Kort/NRK. Vis mer

ANTERSELVA (Dagbladet): Tiril Eckhoff var kanskje den aller største favoritten foran dagens sprint. Lagvenninne Ingrid Landmark Tandrevold tok sin hittil eneste individuelle VM-medalje under øvelsen i Östersund i fjor, og var blant outsiderne også i dag.

Det endte derimot med skivebom, og henholdsvis 57.- og 59.-plass for de to.

Allerede på innskytinga merket man at noe ikke stemte.

Tandrevold var tydelig irritert på skytetrener Patrick Oberegger, og var lite fornøyd med instruksene han ga ute på standplass.

Likevel startet hun løpet bra, før det hele raknet fullstendig på den siste skytinga, hvor hun bare fikk ned en blink. Etter løpet prøvde hun å tone ned konfrontasjonen hun hadde hatt med Oberegger, og ville ikke gi han skylda for fadeseløpet.

- Folk tror nok jeg var mer irritert enn jeg var. Vi pleier å gi ganske direkte tilbakemeldinger til hverandre ved innskyting. Jeg synes det er greit å være direkte når det er noe viktig. Vi er venner både før, etter og underveis, sier Tandrevold til Dagbladet.

Hun beskriver det skuffende løpet på denne måten:

- På stående ble det fire bom for mye. Det er kjempeskuffende. Jeg har ikke sett skytinga og hva som skjedde, men jeg tror jeg er litt treig på avtrekkeren. Det var en arbeidsoppgave som jeg hadde, men ikke klarte å utføre, sier en tydelig skuffet 23-åring.

Også treneren selv er med på å tone ned situasjonen som oppsto i forkant av løpet.

- Det var bare litt prat om at når vinden veksler må man vente litt med å starte innskytinga, og kanskje skyte en serie ekstra. Tiril og Marte ønsket en til. Da var det andre forhold som ventet Ingrid. Liggende skyting var ingen problem, men det var på stående det ikke var 100 prosent, sier skytetrener Oberegger til Dagbladet om situasjonen.

GULLKLEM: Da Tiril Eckhoff og Ingrid Landmark Tandrevold sprakk totalt på stående, sto Marte Olsbu Røiseland fram på VM-sprinten i Anterselva. Video: Kristoffer Løkås Vis mer

- Kok i hodet

Tiril Eckhoff slet også på standplass, og pådro seg seks strafferunder på ti skudd. 29-åringen var skuffet i møtet med Dagbladet i intervjusonen i etterkant av løpet.

- Det var litt kok i hodet, samtidig som jeg var litt defensiv på standplass. Jeg var dårlig, rett og slett. Men det er litt spennende å gjøre et så dårlig skirenn i VM også, sier Eckhoff til Dagbladet, med et snev av galgenhumor.

Det kan ha vært flere grunner til at løpet ble som det ble, men høyden spilte henne et puss, mener hun.

- Det er ikke så jævlig enkelt som det ser ut som. Jeg fikk den berømte Anterselva-pulsen. Jeg har vært her lenge nok til å takle det nå, men i dag klarte jeg det ikke, sier Eckhoff.

- Jeg har ikke så mye erfaring med dette, så jeg føler ikke at jeg kan skille høyden fra lavlandet sånn svart på hvitt, men det er jo åpenbart at det var noe som preget meg på den stående skytinga. Dårlig var det hvert fall, sier Tandrevold på det samme spørsmålet.

- Dobbelt så skuffende

Nå er utgangspunktet håpløst for Både Tandrevold og Eckhoff foran jaktstarten. Bare de 60 beste fra sprinten får starte rennet. Det betyr at de to starter som tredje sist og nest sist. Eckhoff har enda ikke bestemt seg for om hun i det hele tatt vil stille.

- Det er veldig surt. Jeg må se an hvordan jeg skal forholde meg til jaktstarten. Jeg har ikke tenkt på om jeg skal stå over eller ikke, sier hun.

Å ikke stille virker ikke å være et alternativ for den seks år yngre lagvenninna.

- Dette gjør at det blir dobbelt så skuffende. Det er kjipt å gjøre det dårlig på en sprint, for det ødelegger for to løp, sier Tandrevold.