FJERDEPLASS: Håvard Bøkko ville ikke deppe etter fjerdeplassen på 5000 meter. Foto: AFP AFP PHOTO / STANISLAV FILIPPOV
FJERDEPLASS: Håvard Bøkko ville ikke deppe etter fjerdeplassen på 5000 meter. Foto: AFP AFP PHOTO / STANISLAV FILIPPOVVis mer

- Ikke så surt med en fjerdeplass

Bøkko gledet seg over at lagkamerat kom på pallen på 5000-meteren.

Bøkko virket stinn av trening under forrige helgs verdenscupløp i Russland. Lørdag forbedret han seg med over ti sekunder etter et jevnt og godt løp uten spesielle svakheter.

- Det lønner seg alltid i gå jevnt. Det som var viktig, var at jeg klarte gå mye bedre teknisk nå. Jeg var kanskje mer sliten forrige uke enn hva tilfellet var nå, sa Håvard Bøkko til NTB.

Sven Kramer er for alvor tilbake i verdenstoppen med en 5000 meter på 6.13,83. Det var litt over fire sekunder foran nordmannen. Kramer tok sin første seier etter at han valgte å stå over hele forrige sesong.

Kramer gikk i det siste paret sammen med landsmannen Jorrit Bergsma. Etter at løperne hadde fulgt hverandre i store deler av løpet, satte Kramer inn turboen i kjent stil på de siste rundene. Han distanserte Bergsma med 1,57 sekunder.

Gledet seg over lagkamerat Franske Alexis Contin gikk inn tredjeplassen med 6.17,43, mens Bøkko fulgte 45/100 bak.

Bøkko var ikke mer skuffet enn at han gledet seg stort over at lagkameraten, Contin, tok seg opp på seierspallen for første gang.

- Ikke så surt med en fjerdeplass. Jeg unner Alexis en pallplassering for første gang. Jeg ser mye lysere på tingene nå enn for en uke siden, sa Bøkko som tok tredjeplassen på fredagens 1500 meter.

- Sven Kramer virker veldig sterk. Han virker å være tilbake godt gammelt slag, men han har jo kun konsentrert seg om en øvelse denne helgen, mens vi andre også gikk 1500 meteren, sa Bøkko.

Usikker om fellesstart Hallingen har ennå ikke bestemt seg om han går søndagens litt omstridte fellesstart. Alt avhenger av om ham må ofre det nye skøytestålet eller ikke.

- Jeg har helt nytt skøytestål. Om jeg går fellesstarten eller ikke er avhengig av at jeg får nytt stål til neste helg, sa Bøkko.

Sverre Lunde Pedersen gikk også et flott løp på 500 meter og noterte 6.24.44. 19-åringen hadde en rivende avslutning av sitt løp, og det holdt til 10.-plass.

På 1500 meter gikk Ida Njåtun inn til 10.-plass med 1.58,05. Hege Bøkko vant B-gruppen på 2.00,22 og rykket opp i A-gruppen i Heerenveen neste helg.

(NTB)