Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Ikke sats buksene på Franck

Daniel Francks første tur på brettet etter kneskaden gikk over all forventing.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

NITTEDAL (Dagbladet): Franck var så spent at han nesten skalv før han i går tok sin første test på brett siden han skadet kneet under OL-oppkjøringen i Whistler Mountain i Canada i begynnelsen av desember. Fram til i går var det usikkert om sølvmedaljevinneren fra halfpipen i Nagano i 1998 ville være i stand til å konkurrere under lekene i Torino, men gårsdagens test i Varingskollen gikk over all forventning.

-  Dette gikk overraskende bra. Jeg kjenner det litt når jeg står hardt på bakkanten, men det venner man seg fort til. Må bare bli litt trygg først, sier Franck til Dagbladet, som dermed er klar for sitt tredje OL.

Outsider

Men selv om det føltes bra å være på brett igjen, vil ikke det norske snowboard-esset regnes som OL-favoritt.

-  Jeg tror ikke folk skal sette penger på meg, for å si det sånn. Jeg er ikke akkurat noen opplagt vinner, mener Franck.

-  Men jeg kan jo være en outsider, det er jo herlig det. Og jeg gleder meg utrolig til å komme til Torino, legger han til.

Tok egentlig gull

OL-gullet er det eneste Franck mangler etter en lang og innholdsrik karriere. I Nagano i 1998 ble han nummer to i halfpipen etter Gian Simmen fra Sveits. I 2002 ble han slått i svime under oppvarmingen til finalen og var ute av stand til å kjempe med de beste.

 FØRSTE TRENING:  Daniel Franck var fornøyd med seg sjøl i Varingskollen i går. Foto: Arnt E. Folvik
FØRSTE TRENING: Daniel Franck var fornøyd med seg sjøl i Varingskollen i går. Foto: Arnt E. Folvik Vis mer

-  Hadde dagens regler vært gyldige i 1998 hadde jeg vunnet. Den gang la de sammen poengene i første og andre finaleomgang, nå er det den beste omgangen som teller. I Nagano hadde jeg den beste omgangen, forklarer han.

-  Det er en bra ting å gå rundt å si da, legger han til;

-  Egentlig tok jeg gull i Nagano. Jeg fikk sølv med en feiltakelse, fleiper Franck i kjent stil.

Med skinne

Franck har kontrakt to sesonger til, men ser ikke for seg at han vil satse fram mot OL i Vancouver i 2010. Derfor har han jobbet beinhardt for å komme seg etter kneskaden i jakten på en OL-medalje til før den aktive karrieren er over.

-  Jeg har trent tre timer hver dag, i tillegg til fysioterapeut, akupunktur og strømbehandling. Det har vært fulle arbeidsdager for å bli klar, forteller 31-åringen.

Han må kjøre med skinne på kneet under OL uten at han velger å tro det vil hemme han nevneverdig.

-  Det at jeg kjører med skinne kan kanskje heller gjøre meg mer fokusert, og det vil jo være en fordel. Jeg tenker sånn, det er en måte å psyke meg opp på, sier Franck.

Helst hatt to-tre uker

De siste 14 dagene har han kunnet bevege seg mer, og har blant annet tatt langrennsskiene i bruk i opptreningen.

-  Har hatt tre-fire fine turer, gikk 12 kilometer i går. Veldig bra trening, men uvant, sier snowboarderen, som gjerne skulle hatt litt mer tid på seg før OL.

-  Slik ting er nå skulle jeg helst hatt to-tre uker til å komme meg på, men jeg skal gjøre det beste ut av det. Om det er holdbart vil vise seg, sier Franck, som i hvert fall har OL-taktikken klar.

-  Det er FIS-dommere som dømmer i Torino, og de er mer opptatte av høyde enn for eksempel dommerne i konkurranser i USA. Da er det bare å kjøre på og treffe veggen i stor hastighet og satse alt, sier Daniel Franck til Dagbladet.

KLAR MED SKINNE: Denne må Daniel Franck ha på seg også under OL i Torino. - Det at jeg kjører med skinne kan kanskje heller gjøre meg mer fokusert, og det vil jo være en fordel, sier Franck.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!