-  Ikke selg laget mitt

Italienske Inter var på Kristiansand Stadion for å se om ryktene rundt Kristofer Hæstads og Fredrik Strømstads fortreffelighet holder vann. De ble ikke skuffet.

KRISTIANSAND (Dagbladet): -  Det visste jeg ikke, sier Start-trener Tom Nordlie til Dagbladet. -  Jeg skulle helst ønske at de hadde holdt seg unna. For det vil være utrolig trist om de skal selge i stykker det vi er i ferd med å bygge opp.

-  Ikke selg laget mitt, ber Start-treneren.

På toppen av Tippeligaen er Start et lag som fanger interesse langt ut over Norges grenser. Slik er fotballens verden. Og med spillere som matcher både tabellposisjon og storklubbenes jakt på nye talenter er sørlendingene per dato en utsatt glede.

Det finnes alltid tilbud man ikke kan si nei til.

Må ikke selge

-  Per dato kan Tom (Nordlie) ta det helt med ro, sier Start-eier Erik Solér. -  Vi er ikke i salgsmodus og vi trenger ikke å selge folk for å klare oss. Men når det er sagt: Vi er bare Start på Sørlandet - vi er ikke Manchester United, Milan eller i dette tilfellet Inter.

-  Men kommer det tilbud godt over markedspris er vi selvfølgelig nødt til å reagere.

Årsbeste av Start

NY SEIER: Steinar Pedersen jubler for 1-0. Jon Midttun Lie er heller ikke lei seg.
NY SEIER: Steinar Pedersen jubler for 1-0. Jon Midttun Lie er heller ikke lei seg. Vis mer

Til alle som har trodd, ment eller ønsket at Start skal sprekke denne høsten: Tom Nordlies glade mannskap er bedre enn noen gang. Ikke hele tida, selvfølgelig - ingen makter det. Men når Start er på sitt beste, slik de var den siste halvtimen av første omgang mot Molde - er de også best i Norge.

-  Utgangspunktet for denne kampen var å gi blanke i tabellen og prøve å ha det gøy, sier Tom Nordlie. -  Det klarte vi etter hvert i første omgang. Men vi scoret ikke mål og det bekymrer meg litt.

-  Vi har bare scoret en gang på de to siste kampene og det er selvfølgelig for lite.

Traff ikke mål

Da Start gjorde Molde bevisstløse før pause var bruddene, den tidlige pasningen, bevegelsene og det som flere ganger burde vært målgivende pasninger nærmest optimale. Problemet lå i den siste berøringen på ballen. For i sin storhetsperiode i går kveld plaget Start bare livet av 10 av 11 Molde-spillere.

Sistemann - Lars Ivar Moldskred mellom stengene - fikk stort sett være i fred.

-  Riktig, sier Tom Nordlie. -  Vi treffer ikke mål på avslutningene. Men vi vant og derfor er jeg glad likevel.

-  Dette var en veldig viktig seier.

Og litt heldig - til slutt. Molde reiste seg nemlig voldsomt og snudde motgang til medgang etter pause. Et par kloke taktiske grep var alt som skulle til. Samtidig som Start begynte å se litt motløse ut.

-  Det virket sånn på meg også, sier Tom Nordlie. -  Og så tror jeg gutta plutselig begynte å bli resultatorienterte etter at vi hadde scoret. Men når det er sagt - vi blir slitne, vi også.

-  Og det er lov.

DET DU SER, ER DET DU FÅR: Start-trener Tom Nordlie lever seg som vanlig inn i det meste under en kamp. Denne gesten er ikke myntet på dommeren, men på en av hans egne spillere.