- Ikke send hoppere til OL

President for Norsk hoppfaglig kulturgruppe, Per Ståle Lønning, mener at Norge ikke bør sende hoppere til OL. - Hopperne har brakt Norge i forlegenhet i hoppuka. Jeg ser ingen grunn til at de skal gjøre det i OL også, sier Lønning til Dagbladet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Organisasjonen Per Ståle Lønning er president for, hoppfaglig kulturgruppe, er en interesseorganisasjon for norsk hoppsport. Foruten Lønning er kjente navn som Roger Ruud, Arnfinn Bergmann, Espen Bredesen og Bjørn Wirkola medlem. Lønning, som selv er aktiv hoppdommer, er opprørt over innsatsen til de norske hopperne under den tysk-østeriske hoppuka.

- Det bedre at vi husker Salt Lake City for det OL der norske hoppere ikke deltok enn at vi husker det for det mesterskapet der norske hoppere igjen dreit seg ut. Det er satt strenge krav til langrennsutøvere og skøyteløpere med tanke på OL-deltagelse. Da skal ikke hopperne slippe billig. Er de ikke kvalifisert, så er de ikke kvalifisert, sier Lønning.

Nødløsning

Hoppfaglig kulturgruppe ønsker nå Trond Jøran Pedersen som ny hopptrener for resten av sesongen. Hoppkomiteen har sagt nei til en slik løsning, blant annet fordi at Pedersen er for kontroversiell.

- Resultatene i årets h oppuke er langt mer kontroversielle enn Trond Jøran Pedersen noen gang har vært. Hensynet til hoppsporten må gå foran egen prestisje. For det hoppinteresserte publikum er ikke konfliktene interessante. Det som er interessant er å skape et spennende hopp-OL for Norge, sier Lønning.

Han mener at aden beste løsningen er et team med Pedersen og Espen Bredesen.

- Bredesen er taperen som er blitt vinner. Han ble sist i OL i Albertville, men kom tilbake. Organisasjonen mener Pedersen og Bredesen må inn som en nødløsning.

På sikt ønsker de en gammel hopplegende som sjef for den norske hopperne.

- Vi lanserer den gamle hopplengden Ole Bremseth som kandidat til trenervervet neste sesong, sier Lønning som mens han var i NRK-sporten jobbet som sidekomentator på hopp med legendariske Bjørge Lillelien.

Ønsker Aalbu

Ikke alle er like enig i Lønnings friske utspill. Tidligere topphopper Lasse Ottesen med OL-sølv fra Lillehamme r mener at Trond Jøran Pedersen ikke er riktig mann.

- Trond Jøran har ikke nødvendig tillit blant hopperne og systemet rundt, sier Ottesen til Dagbladet.

Ottesen pressiser at Trond Jøran Pedersen hadde suksess i 1994, og at det begynner å bli noen år siden.

Han mener at landslaget etter sesongen bør hente hjem en nordmann med suksess i utlandet _ Jan Erik Aalbu. Han er kombinertsjef for USA med ansvar for hoppingen.

- Utfordringen nå ligger i å bryte gravalvoret og skape en kreativ nyutvikling i idretten framfor det gammeldagse sidrumpa hopptenkningen, sier Ottesen.

Hoppledelsen satt i går kveld i krisemøte i lokalene til hoppkomiteens leder, Steinar Johannessen, på Lysaker. Møtet startet klokka 18.00, ved midnatt satt de fortsatt i møte.

Leder i hoppkomiteen Steinar Johannessen er assosiert medlem i hoppfaglig kulturgruppe.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer