- Ikke si et ord om Veigar-overgangen

Tekstmeldinger mellom Stabæk-lederne da overgangssaken sprakk i media.

 IKKE SI NOE:  Da TV2 jobbet med Veiar Pall Gunnarssons overgang til Vålerenga, sendtte Inge André Olsen (t.h) ut melding om at ingen måtte si noe om overgangen. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix
IKKE SI NOE: Da TV2 jobbet med Veiar Pall Gunnarssons overgang til Vålerenga, sendtte Inge André Olsen (t.h) ut melding om at ingen måtte si noe om overgangen. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpixVis mer

SANDVIKA (Dagbladet): Den dagen TV 2 først meldte om at Veigar Pall Gunnarsson ble solgt til Vålerenga for 1 million kroner, mens en opsjon på Herman Stengel ble solgt for fire millioner, sendte sportslig leder Inge André Olsen en SMS til daværende styreleder Erik Loe.

«TV 2 er på VIF også. Ikke si et ord om Veigar overgangen» skrev Olsen i tekstmeldingen sendt 12. oktober 2011.

Meldingen ble lagt fram av politiadvokat Morten Stene da utspørringen av Olsen fortsatte i Asker og Bærum tingrett i dag.

Olsen forklarte at instruksen om ikke å si noe handlet om at det var han som skulle uttale seg til media om alt som hadde med spillere og overganger å gjøre.

- Vi prøvde å ha ett ansikt utad. Inge Andre Olsen uttaler seg om alt som har med sport, Holter-Sørensen alt om arenasituasjonen, forklarer Olsen.

Under forsvarer Ole Petter Drevlands utspørring av sin klient, utdypet Olsen dette ytterligere:

- Vi prøvde å gjøre Stabæk til en ryddig bedrift, at det ikke var fullt av folk som gikk og uttalte seg. Vi var klokkeklare på at det var en som uttalte seg om sportslige saker, det var meg. Arenasaker var det Lars Holter-Sørensen som uttalte seg om. Vi hadde hatt en sak den vinteren der Ingebrigt Steen-Jensen og Erik Loe hadde uttalt seg om en sportslig sak. Da er det vanskelig å framstå som en ryddig klubb.
- Ingen sier noe Aktor viste også fram en annen teksmelding, som riktignok også sto som sendt fra Olsen til Erik Loe i politiets protokoll, men som viser seg å være sendt til flere Stabæk-ledere.

Etter noe diskusjon i rettslokalet kom man fram til at det trolig var en gruppemelding sendt fra Loe til sportslig utvalg:

«Til SU: TV 2 er tipset av RBK om avtalen mellom oss og Enga vedr. Veigar og Herman. Svært godt informert. Har kun kommentert at vi hadde likelydende tilbud, og forøvrig forsøksvis dukket unna de fleste problemstillingene. Ikke lett når de tilsynelatende vet alt. TV 2 vil sette dette i sammenheng med mitt kandidatur til president i NFF. Ingen sier noe.»