- Ikke sikker på om jeg har jobb neste år

Men i dag knuste Saxo Bank-Sørensen alle.

DANSK JUBEL: Nicki Sørensen knuste konkurrentene i brudd, og suste inn til seier for Saxo Bank. Foto: SCANPIX/AP/Laurent Rebours
DANSK JUBEL: Nicki Sørensen knuste konkurrentene i brudd, og suste inn til seier for Saxo Bank. Foto: SCANPIX/AP/Laurent ReboursVis mer

(Dagbladet.no): Dagens etappe var den Kurt Asle Arvesen hadde gledet seg til å vise seg fram på, men i nordmannens skadefravær var det en annen Saxo Bank-rytter som skulle vise seg fram.

Nicki Sørensen kom seg opp til det tidlige seksmannsbruddet etter noen mils kjøring, og med 22 kilometer igjen klinte han til. Først fikk han med seg Agritubels Sylvain Calzati, men også franskmannen måtte slippe da Sørensen satte inn enda et gir.

Mot mål seilte dansken i ensom majestet - og tok sin første Tour de France-etappe på imponerende vis. Morsomt for Saxo Bank, som fikk en opptur etter Kurt Asle Arvesens triste sorti for to dager siden.

- Jeg ønsket å gå i brudd, og hadde muligheten. I går var jeg ikke så heldig, men i dag lyktes jeg. Jeg gjorde et perfekt løp og følte meg sterk mot slutten, sier Sørensen i seiersintervjuet.

- Jeg er veldig fornøyd, men det har vel ikke helt gått opp for meg ennå. Det er en fantastisk følelse. Jeg har ikke vært sikker på om jeg har en jobb i sykling neste år, og dette hjelper selvfølgelig.

Syv mann i brudd
Hovedfeltets høye tempo de første milene hundret de tidligste bruddforsøkene, men etter 64 kilometer kom seks ryttere seg unna, før Nicki Sørensen sørget for at de snart telte syv.

Før den tid hadde Mark Cavendish rukket å ta to nye poeng på Thor Hushovd i kampen om den grønne trøya, da han fulgte opp gårsdagens sterke avslutning med å spurtslå nordmannen på første innlagte mellomsprint.

Klatrefavorittene Martinez (Euskatel) og Pellizotti (Liquigas) markerte seg tidlig i kampen om viktige prikketrøye-poeng i bruddet. I tillegg fikk de med seg Lefevre, Fothen, Calzati og Pauriol i forsøket på å distansere den store hurven.

Vant litt for Kurt Asle
Hovedfeltet måtte innse at dette kom til å gå inn med noen mil igjen, og da forsøkte Nicki Sørensen og Sylvain Calzati seg. Saxo Bank-dansken spilte Arvesen-rollen nesten med glans - og etter hvert tilbakela han også Calzati på motorveien.

Sørensens rykk med fem kilometer før mål var altfor mye for Agritubel-franskmannen, og danskens første Tour-etappeseier kunne han til slutt innhente helt på egen hånd.

- Taktisk sett var det smart å angripe først og tidlig, jeg tror de ventet på Pellizotti som var den sterkeste, sier dansken.

Hjemme i Norge satt nok Kurt Asle Arvesen og forsøkte å ikke sprette stingene i ren jubel. Nicki Sørensen innrømmet at det var litt for nordmannen han vant i dag også.

- Det var det. Jeg må hilse til Kurt og Nina i Norge. Jeg prøvde å ringe ham i morges, men da hadde han mobilen avslått, sier Sørensen, som har fått med seg at det var fordi Arvesen ble operert i morges.

Bouygues Telecoms Laurent Lefevre ble nummer to, og Franco Pellizotti fra Liquigas ble nummer tre.

Hushovd vil glemme den grønne
Thor Hushovd ble nok en gang spurtslått av Mark Cavendish da hovedfeltet kom til mål, og ble nummer ni.

Avstanden mellom Thor og Cav er nå på 10 poeng.

- Laget gjorde en strålende jobb i dag, men igjen manglet det litt mot slutten, Cavendish er litt for kjapp. Det var veldig tøft de første nitti milene, og det var varmt. Nå er jeg en sliten mann, sier Hushovd til TV2.

- Nå er det bare å spare krefter, glemme den grønne trøyen og prøve å vinne i Paris, sier nordmannen.