Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Ikke sikkert jeg venter til etter karrieren med å få barn

Katrine vil ha barn, og mener hun er i ferd med å bli gammel.

VIL HA BARN: Katrine Lunde Haraldsen forteller at hun og ektemannen Tom Reidar vil ha barn, men hun vet ikke når. I midten gravide Kristine Lunde-Borgersen
VIL HA BARN: Katrine Lunde Haraldsen forteller at hun og ektemannen Tom Reidar vil ha barn, men hun vet ikke når. I midten gravide Kristine Lunde-Borgersen Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Direkte 17.00: Følg EM-finalen Norge - Sverige i vårt håndballstudio

HERNING (Dagbladet): Akkurat nå tenker Katrine Lunde Haraldsen lite på framtida og barn. Nå er det bare dagens EM-finale som gjelder.

Sørlandsjenta har vært mesterskapets klart beste målvakt. I gårsdagens semifinale mot Danmark tok hun over halvparten av skuddene.

- Det var veldig deilig, det var nesten bare å stå der, sier hun.

Sånn pleier hun å forklare sine fantomkamper, hun deler gjerne æren med forsvaret. Og de foran henne var strålende i går. Det må de være i finalen også, når Norge skal revansjere tapet for svenskene i mellomspillet.

Gravid søster Norge har måttet klare seg uten Katrines tvillingsøster, Kristine Lunde-Borgersen, i EM. Hun er gravid og venter barn på nyåret. Det er ingen tvil om at hennes graviditet har vekket de tankene hos Katrine også.

Men hun har ikke bestemt seg for når hun vil utvide familien.

- Jeg har ikke tatt noen avgjørelse på det, og det er jo en ganske privat ting egentlig. Jeg vil gjerne ha barn og jeg begynner jo å bli gammel, sier Katrine til Dagbladet og ler.

30-åringen har opplevd at flere lagvenninner har blitt gravide de siste åra - og kommet tilbake på toppnivå.

DEN SMAKTE: Katrine Lunde Haraldsen gledet seg stort over semifinaleseieren mot Danmark, hvor hun var proff fram til i sommer.
DEN SMAKTE: Katrine Lunde Haraldsen gledet seg stort over semifinaleseieren mot Danmark, hvor hun var proff fram til i sommer. Vis mer

- Men det er ikke så lett det der, du kan fort få litt dårlig samvittighet om du er borte fra laget et helt år. Jenter tenker nok litt sånn, sier Lunde Haraldsen.

- Fantastiske Løke Samtidig mener hun det er flere som gjør det sånn nå, at de får barn og raskt trener seg opp igjen.

- Jeg føler det er flere og flere mødre i håndballen og du kan jo spille håndball mye lenger nå. Mange kommer dessuten veldig raskt tilbake.

Heidi Løke er et lysende eksempel på det. Hun trente lenge inn i graviditeten og fikk raskt fart på beina igjen etter fødselen. Hun kom ikke bare tilbake på banen, men hun gjorde comeback som en enda bedre spiller.

- Heidi er nesten et litt dårlig eksempel, for det gikk jo så fort og så fantastisk. Det er nok ikke gjennomsnittet, sier Katrine.

Hun har to og et halvt år igjen av kontrakten med Györ - og har planer om å plage skyttere i mange år framover. Enten det skjer med eller uten et graviditetsopphold.

NY STORKAMP: Katrine Lunde Haraldsen har vært EMs klart beste målvakt.
NY STORKAMP: Katrine Lunde Haraldsen har vært EMs klart beste målvakt. Vis mer

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!