FARVEL? Carlos Tevez vinket til City-fansen etter Stoke-kampen, og det blir av noen tolket som et evig adjø etter sesongens siste hjemmekamp. Foto: EPA/ROBIN PARKER
FARVEL? Carlos Tevez vinket til City-fansen etter Stoke-kampen, og det blir av noen tolket som et evig adjø etter sesongens siste hjemmekamp. Foto: EPA/ROBIN PARKERVis mer

- Ikke sikkert Tevez bestemmer selv

Rösler og Karlsen uenige om spissens City-framtid.

(Dagbladet): - Carlos Tevez blir i Manchester City.
 
Ordene ble utbasunert av manager Roberto Mancini da City slo Stoke 3-0 mandag kveld, etter to kunstnermål av argentineren.
 
Selv har Tevez både snakket om å dra og bli - etter FA-cupfinaleseieren sist helg.

Tevez-erstatter Fotballspeider og overgangskonsulent Tor-Kristian Karlsen tror City kan se langt etter en ny sesong fra 27-åringen, som både leverte inn og trakk en overgangssøknad tidligere i sesongen.
 
- Jeg tror han forsvinner, fortsatt. Det tror jeg. Også fordi jeg har inntrykk av at City allerede ser etter en erstatter, og har gjort det i mange måneder, sier Karlsen til Dagbladet.
 
- Er ikke det naturlig siden Tevez ba om å bli solgt i desember?
 
- Joda, men samtidig er det signaler fra flere hold om at det jobbes for å få ham til Real Madrid. Det er folkene bak Tevez som står på.

Tidligere City-spiss og Tippeliga-trener Uwe Rösler blåser av alle spekulasjonene rundt Tevez.

Attraktive City - Det går mange rykter, men her er det viktig å forholde seg til fakta. Nå tar Manchester City tredjeplassen i ligaen slik jeg spådde for en måned siden, det er klare indikasjoner på framgang og klubben spiller svært attraktiv fotball, sier Rösler til Dagbladet.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Han tror suksessfaktoren teller mest for argentineren.

- Carlos Tevez vil spille for en toppklubb, City har akkurat vunnet FA-cupen, spiller Champions League neste sesong og han er et ikon for klubben. Familiesituasjonen er jo der, men sjansene for at han blir i City er store. Personlig håper jeg han blir i klubben.

TO FINTER OG PANG: Carlos Tevez lurte flere Stoke-spillere før han dunket inn Citys første mål bak Thomas Sørensen. Foto: AP/Jon Super
TO FINTER OG PANG: Carlos Tevez lurte flere Stoke-spillere før han dunket inn Citys første mål bak Thomas Sørensen. Foto: AP/Jon Super Vis mer

- Er det noen grunn til å tro at Mancini har rett når det gjelder Tevez?

- Det er et godt spørsmål, jeg kjenner jo ingen av dem personlig, men når hovedpersonen i en global klubb som Manchester City forteller til mediene at Tevez spiller der neste sesong må du regne med at det er sannheten, sier Rösler.

Reiser dit han får beskjed Karlsen mener Citys største Tevez-problem er at spissen trolig ikke avgjør på egenhånd hvor han spiller neste sesong.
 
- Det er ikke sikkert Tevez har kontroll på det, han reiser dit han får beskjed om. Det har han alltid gjort. Han reiste til Corinthians mot sin vilje, da ville han til Europa. Det var ikke spesielt populært å være argentinsk i Brasil, men det gikk bra, sier Karlsen.

Da Dagbladet snakket med den londonbaserte tvitreren og bloggeren i går spådde han at Tevez-leiren ville svare på Mancinis utspill i løpet av kort tid.

Og i dag melder The Guardian at Tevez slett ikke har slått fast at han blir i City, slik Mancini sa. Toppscoreren er fortsatt fristet av et klubbskifte til Italia eller Spania.

BLIR: Roberto Mancini fortalte tirsdag kveld at han gjentatte ganger hadde snakket med Carlos Tevez de siste 20 dagene, og konklusjonen var at spissen ønsket å fortsette i City. Her med FA-cuptrofeet lørdag. Foto: AP/Matt Dunham
BLIR: Roberto Mancini fortalte tirsdag kveld at han gjentatte ganger hadde snakket med Carlos Tevez de siste 20 dagene, og konklusjonen var at spissen ønsket å fortsette i City. Her med FA-cuptrofeet lørdag. Foto: AP/Matt Dunham Vis mer

Daily Telegraph har også snakket med Tevez' forbindelser, og tonen er den samme. Ingenting er avgjort, han bestemmer seg først etter en prat med familien i Argentina.

Mannen som ofte trekker i Tevez-trådene er Kia Joorabchian. Den britisk-iranske forretningsmannen satte på eierrettighetene til fotballspilleren via selskapet MSI helt fram til City-overgangen for to år siden. Før det ble spilleren bare leid ut til West Ham og Manchester United mellom 2006 og 2009.

Real Madrid - Tevez har en historikk som sier at han følger det han får beskjed om. Hvis det ender opp med at han får beskjed om Real Madrid, så setter han ikke seg til motmæle. Man skal legge liten vekt på hva Tevez sier, han har aldri styrt sin egen skjebne, sier Karlsen.
 
- Men det er City som eier Tevez?
 
- Ja, det må jo selvfølgelig velvilje fra City sin side til, men det er flere politiske aspekter som gjør at City kanskje vil bryte forbindelsen til Tevez og hans folk. Det er en lang historie.
 
I desember ble det spekulert i krasj mellom Joorabchian og City-direktør Gary Cook - de to var nære samarbeidspartnere da Citys eier het Thaksin Shinawatra. Men da de oljerike Abu Dhabi-sjeikene i Adug kom inn i City, ble ikke Joorabchian lenger brukt som rådgiver ved spillerkjøp. Dermed surnet forholdet mellom han og direktør Cook.
 
Karlsen tror på en langtrukken affære når det gjelder Tevez-framtida i sommer, for dersom han blir solgt er det ikke mange klubber som har råd til verken overgangssum eller lønningspose.
 
Ronaldo-lønn - Det sies han har 230 000 pund i uka, det er er mer enn de fleste i Madrid. Kanskje over Cristiano Ronaldo. Vil Real ta over det, eller vil Tevez ofre noe? Spania er himmelen for argentinske fotballspillere.
 
- Hvorfor sier Mancini det han sier om Tevez?
 
- Han vil beholde spilleren, han ser hvor viktig han er. Det er et trekk for å legge press på klubben, for å gjøre alt for å beholde ham. Og ruste opp til kamp. De signalene Mancini har fått er trolig at Tevez skal bort.

Og få fotballtrenere ønsker å kvitte seg med spillere som tryller fram mål. Tevez frispark til 3-0 tirsdag snakkes allerede om som et av årets mål i Premier League.

Tevez er per i dag ligaens toppscorer med 20 fulltreffere, det samme antallet som sin tidligere United-rival Dimitar Berbatov. Medregnet cupkamper har Argentina-spissen 23 nettkjenninger.
 
- Du ser hvilken effekt han har på laget. Han starter sin første kamp etter langvarig skade og så finner han på det han gjorde. Mancini vil ha laget enda lenger opp på tabellen, og langt i Champions League. Da må han spille på de strengene han har, sier Karlsen.

Handler om familien Presset for å få Tevez til å fortsette i lyseblått kommer ikke bare fra manageren, i dag rykker hardhausen Nigel de Jong ut med følgende bønn.

HYLLES: Tevez fikk trampeklapp på Eastlands tirsdag, da City klatret til 3. plass på tabellen med én kamp igjen. Foto: AFP/ANDREW YATES
HYLLES: Tevez fikk trampeklapp på Eastlands tirsdag, da City klatret til 3. plass på tabellen med én kamp igjen. Foto: AFP/ANDREW YATES Vis mer

- Alle håper han blir. Det er ikke snakk om at han vil et annet sted, det handler om familien. Han har gjort det klart at han ser på seg selv som en Manchester City-spiller og vi håper han forblir det, sier de Jong.

Men dersom Tevez forsvinner tror fotballekspert Karlsen på ryktene om at City vurderer Alexis Sanchez (Udinese og Chile) og Edinson Cavani (Napoli og Uruguay). De to søramerikanerne er blant denne sesongens kometer i Serie A, og Cavani har scoret hele 26 seriemål.
 
- Det er naturlig at Mancini uten Tevez vil ha en spiss, men når det er sagt er det vanvittig vanskelig å finne en 9-er i europeisk fotball som leverer. Det er alle på utkikk etter. Tevez har en unik stil. City får et stort problem hvis han går, sier Karlsen.

TIDLIGERE EIER: Kia Joorabchian har vært Tevez' eier og skal fortsatt være en nær venn og rådgiver av fotballspilleren. Mange slår fast at han ofte uttaler seg på vegne av spissen. Foto: AFP/CHRIS YOUNG
TIDLIGERE EIER: Kia Joorabchian har vært Tevez' eier og skal fortsatt være en nær venn og rådgiver av fotballspilleren. Mange slår fast at han ofte uttaler seg på vegne av spissen. Foto: AFP/CHRIS YOUNG Vis mer
LØNN SOM RONALDO: Cristiano Ronaldo (t.h) og Tevez spilte sammmen for Manchester United. I sommer kan de ble gjenforent i Real Madrid, dersom spanierne klarer å matche lønna til argentineren i City. Foto: REUTERS/Toby Melville
LØNN SOM RONALDO: Cristiano Ronaldo (t.h) og Tevez spilte sammmen for Manchester United. I sommer kan de ble gjenforent i Real Madrid, dersom spanierne klarer å matche lønna til argentineren i City. Foto: REUTERS/Toby Melville Vis mer