Ikke sint og nervøs nok

Trine Bakke Rognmo (26) er vanligvis nervøs og har kribling i magen før slalåmstart. Men ikke i Lienz i Østerrike i går. Det endte med en skuffende 14. plass etter 1. omgang. - Foran 2. omgang klarte jeg å bli sint nok, sier Rognmo til Dagbladet.

Det er uvant å se Trine så langt nede på resultatlista etter én omgang i slalåm. Hun var over sekundet bak svenske Anja Pärson, som også gikk til topps etter to omganger. I andre omgang kjørte Trine betydelig bedre og ble bare slått av svenske Ylva Nowen, som kom på fjerdeplass.

Forbannet

- Jeg vet ikke hvorfor jeg manglet spenningen i kroppen foran starten i går, sier Trine. - Men jeg ble nok forbannet foran andre omgang og er fornøyd med kjøringa og femteplassen.

Hedda Berntsen (22) hadde store planer etter å ha kjørt ned til fjerde beste tid i første omgang. Men hun tok en «Andrine-omgang» i andre og kjørte ned til dårligst tid og endte helt nede på 25. plass.

- Det er topplasseringer som gjelder, og jeg begynner å bli klar for en sånn nå, sier Hedda.

Hun innrømmer at hun ble for ivrig og ga for mye gass i jakten på pallplassering.

- Man må tenke offensivt for å bli blant de beste. Heller en topplassering enn flere femteplasser, sier Hedda Berntsen.

Gleder seg

Trine Bakke Rognmo kom seint i går hjem til Trondheim via München, og skal feire et trøndersk nyttår sammen med mann og venner. Før kursen settes til Slovenia 2. januar.

- Jeg har en god følelse og syns formen begynner å komme seg, sier Trine til Dagbladet. - To slalåmrenn i Maribor 5. og 6. januar gleder jeg meg til.

FORNØYD: Trine Bakke Rognmo kjørte seg opp til en femteplass i slalåmrennet. Her fra rennet i Sestriere 9. desember.