-Ikke skatte-flukt

AKER BRYGGE (Dagbladet): OL-vinner Hans-Petter Buraas (22) trenger ikke snø for å gjøre seg bemerket. I dag flytter nemlig den norske slalåmkometen til skatteparadiset Monaco.

- Prins Albert legger forholdene til rette for idrettsfolk, sier Burre til Dagbladet.

Nagano-helten Burre har allerede meldt Monaco-flyttingen til folkeregisteret, men avviser at det er av skattemessige hensyn han flytter til det vesle fyrstedømmet på den franske riveraen.

- Jeg er ikke noen skatteekspert, og har ingen økonomisk utdannelse til å uttale meg om den siden av saken. Det er ikke derfor jeg flytter, sier Buraas.

Han peker på gode treningsforhold og også innsparing av tid på reising mellom alpene og Norge. Nå bor han midt i smørøyet ifølge ham selv.

- I tillegg til strålende treningsforhold med alpinbakkene bare 90 minutter unna, er jeg nærmere min skifabrikant Rossignols hovedkvarter. De mente det var en fordel om jeg flyttet dit.

- Jeg kommer fortsatt til å være med på alle landslagssamlinger, forteller alpinisten mens han gafler i seg en skalldyrsalat på en av Aker Brygges mange uterestauranter.

Mislikt?

- Og det er mange andre toppidrettsutøvere som bor der. Pernilla Wiberg blant andre. Hun anbefaler dette. I tillegg er flere tennisspillere og formel-1-kjørere bosatt der. Dem kan jeg utveksle erfaringer med.

- Du er ikke redd for at nordmenn misliker at du flytter til Monaco?

- Nei, ikke hvis de skjønner hvorfor jeg gjør det.

- Og det har altså ikke noe med senket skatt å gjøre?

- Nei, det tenker jeg som sagt ikke på. Jeg tjener ikke så mye penger. Det er nok annerledes for Kjell Inge Røkke og de gutta der, sier den nå brunhårete Bærum-gutten.