Rosenborg:

Ikke skjedd på 56 år

Rosenborg skal for første gang på over 50 år spille bortekamp på fotballens festdag 16. mai. Det får flere til å reagere.

BORTEKAMP: Rosenborg spiller årets 16. mai-kamp på bortebane. Foto: Carina Johansen / NTB
BORTEKAMP: Rosenborg spiller årets 16. mai-kamp på bortebane. Foto: Carina Johansen / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Torsdag ble den nye spilleplanen for Eliteserien lagt ut av rettighetshaver Discovery. Kampene måtte settes opp på nytt fordi hele ni lag i Eliteserien er rammet av regional nedstengning.

Treningsforbudet i Viken og flere andre regioner gjør at terminlista i Eliteserien er nødt til å bli endret.

En av klubbene som lider av endringen er Rosenborg - som får en beintøff start på sesongen. I de tre første kampene møter de Vålerenga (borte), Viking (hjemme) og fjorårets seriemester Bodø/Glimt (borte).

Det er kampen mot Glimt som spesielt har vekket stor oppmerksomhet i Rosenborg-miljøet. Glimt-møtet er nemlig årets 16. mai-kamp for trønderne.

Men i motsetning til tidligere år, skal kampen spilles på bortebane for Rosenborg. Det får flere til å reagere.

GRØFTA: Rosenborg-treneren Åge Hareide holdt på å kollidere med en trailer, og endte derfor opp i grøfta Vis mer

56 år siden

Sist gang Rosenborg spilte en 16. mai-kamp på bortebane var i 1965 mot Hødd, skriver avisa Nidaros. Det er hele 56 år siden.

- Det er en 1. aprilsnarr. Vi er sikre på at NFF har kjørt en aprilsnarr. At RBK skal ha 16. mai-kamp hjemme, det er noe som alle vet, sa Espen Viken, talsperson for RBKs supporterklubb Kjernen, til avisa Nidaros.

Viken reagerer sterkt på at ikke Rosenborg får spille på Lerkendal under fotballens nasjonaldag i Norge.

- Nå kan jeg jo tenke meg at de som står bak avgjørelsen tenker at det er greit at Rosenborg spiller borte, ettersom de tenker at det uansett ikke er tilskuere. Men tradisjon er tradisjon, og vi trodde at hjemmekamp til RBK var fast i planleggingen av kampoppsettet, fortalte talsmannen.

Dagbladet har prøvd å få en kommentar fra Åge Hareide fredag, uten å lykkes.

Store forskjeller

Siden midten av mars har de ikke hatt lov til å ha fellestreninger. Klubber som Rosenborg, Brann og Viking har derimot kunne drive som vanlig. De store forskjellene på lagenes treningshverdag er årsaken til at Norges Fotballforbund har laget nytt oppsett.

Det betyr at klubber som har opplevd treningsnekt, møter hverandre i starten. Sportssjef Thomas Berntsen i Sarpsborg 08 sa i forrige uke til NTB at en slik løsning ville vært «mer rettferdig».

Se oppsettet for de ti første rundene her:

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer