Ikke skjedd på 60 år:
Ungarn sjokkerte England

Englands stjernegalleri gikk på en overraskende smell i Budapest.

OVERRASKENDE TAP: England tapte mot Ungarn. REUTERS/Bernadett Szabo
OVERRASKENDE TAP: England tapte mot Ungarn. REUTERS/Bernadett Szabo Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
  • Ungarn - England 1-0

Dominik Szoboszlais scoring ga Ungarn en sensasjonell 1-0-seier over Englands stjernegalleri i Nations League.

RB Leipzig-profilen var iskald fra straffemerket da han fikk muligheten etter 66 minutter, etter at Zsolt Nagy ble felt av Reece James i foranledningen. England-keeper Jordan Pickford kunne intet gjøre og måtte inse at vertene tok ledelsen i Budapest.

Dette ble også kampens eneste mål.

Ungarn hadde hele femten kamper på rad uten seier mot England før kveldens oppgjør. Denne triumfen ble derfor deres første seier over England siden 1962!

Ungarerne er nr. 40 på FIFA-rankingen, plassen foran Norge. England innehar 5.-plassen på FIFA-rankingen, bak ledende Brasil, Belgia, Frankrike og Argentina.

Ungarn er den store outsideren i denne knallsterke Nations League-gruppa hvor Tyskland, Italia og England er motstanderne på det øverste nivået i Nations League-formatet.

Ungarn havnet også i dødens gruppe i fotball-EM forrige sommer, med Frankrike, Tyskland og Portugal som gruppemotstandere. Den gang overrasket også Ungarn positivt, da de spilte uavgjort mot både Frankrike og Tyskland og var med i kampen om avansement helt til siste minutt.

Ungarn var for øvrig også Norges overmenn da Per-Mathias Høgmo og co. i 2015 tapte EM-playoffkampene mot ungarerne, som ble ansett - i norske medier - som et lag Norge burde slå.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer