Ikke skjedd på seks år

Det så lenge lyst ut for begge de norske lagene under stafetten i Toblach, men det ble en massiv nedtur - til tross for tredjeplass. Svenskene kunne juble for en etterlengtet pallplass på stafett.

ANKERMANN: Det ble bare nesten for Harald Østberg Amundsen og Norge. Foto: AP
ANKERMANN: Det ble bare nesten for Harald Østberg Amundsen og Norge. Foto: AP Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Med to sterke norske lag på papiret fra start, var det store forventninger til de norske gutta etter at kvinnene sikret stafettseier litt før.

Men italienske Federico Pellegrino leverte en kanonavslutning på hjemmebane, og slo de norske og svenske konkurrentene på oppløpet.

Sverige tok andreplassen, mens Norges førstelag tok tredjeplassen. Andrelaget til Norge tok fjerdeplassen.

- Det er skuffende av de norske lagene etter det vi har sett de siste månedene, sier Viaplay-ekspert Niklas Dyrhaug.

DIREKTE: På direktesendt TV kan ting gå galt, og det fikk NRKs eminente langrennseksperter erfare på Beitostølen. Video: Løkås/Haarstad. Klipp fra NRK Vis mer

- Vi var gedigne favoritter, men stafett er stafett, la trønderen til.

Det er første gang på seks år at Sverige er på pallen under en herrestafett, melder Aftonbladet.

Det var mye takket være Edvin Anger (20), som leverte en eventyrlig ankeretappe for Sverige.

- Det var noe utenom det vanlige. Jeg får et gap og da føler jeg at jeg har dagen i dag, jeg kommer ikke til å gi slipp på dette. I løpet av den siste runden handlet det om å kjempe, så var det kjøring i siste bakken og helt til mål, sier Anger ifølge Aftonbladet.

SVERIGE ANKERMANN: Edvin Anger. Foto: AP
SVERIGE ANKERMANN: Edvin Anger. Foto: AP Vis mer

- Norge savner Johannes (Høsflot Klæbo) på sisteetappen i dag. Så er det ikke hver dag man slår Skar på et oppløp, så det er greit, sier Østberg Amundsen til Viaplay etter løpet.

Lag 1: Sjur Røthe -. Didrik Tønseth - Simen Hegstad Krüger - Harald Østberg Amundsen.

Lag 2: Erik Valnes - Hans Christer Holund - Iver Tidheim Andersen - Sindre Bjørnestad Skar.

Brakk staven

Valnes, som gikk første etappe på Norges andrelag, overrasket og fikk tidlig en luke til resten av feltet. Han sendte Holund ut med et forsprang på elleve sekunder.

- Han går en kanonetappe her, kommenterte Jørn Sundby.

- Det var veldig artig, sa Valnes om egen etappe til Viaplay.

På Norges førstelag sendte Røthe ut Tønseth 13 sekunder bak teten.

Finske Niskanen hadde imidlertid ikke tenkt til å la Holund gå alene i front, og dro med seg resten av feltet opp til nordmannen.

Med unntak av litt drama da Tønseth brakk staven - som han mistet minimalt tid på - vekslet sju løpere samtidig på tredje etappe.

Hjemmeseier

Hegstad Krüger satte opp tempoet på den tredje etappen, og i den siste bakken satte han virkelig på turboen. Det gjorde at Østberg Amundsen fikk en luke til resten av konkurrentene da han gikk ut på sin ankeretappe.

- Jeg tror Østberg Amundsen er i ferd med å avgjøre etappen her nå, kommenterte langrennsekspert Niklas Dyrhaug, etter den første kilometeren på etappen.

Men den tidligere langrennsløperen snakket litt for fort. På den siste runden hentet de andre nasjonene inn Østberg Amundsen, og det gikk mot en nervepirrende avslutning på stafetten. Bjørnestad Skar på Norges andrelag hang også med.

Til slutt var det to ganger Norge (Østberg Amundsen og Bjørnestad Skar), Sverige (Anger) og Italia (Pellegrino) som det sto i mellom. Der var det sistnevnte som trakk det lengste strået, og kunne juble etter seier på hjemmebane.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer