Superduoen sikret Liverpool tre poeng

Ikke skjedd tidligere denne sesongen

Mohamed Salah (28) og Sadio Mané (29) kombinerte for første gang i Premier League denne sesongen.

SENT, MEN GODT: For første gang denne sesongen kombinert Sadio Mané og Mohamed Salah for scoring i Premier League. Foto: Paul Ellis/Pool via AP.
SENT, MEN GODT: For første gang denne sesongen kombinert Sadio Mané og Mohamed Salah for scoring i Premier League. Foto: Paul Ellis/Pool via AP. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

LIVERPOOL - SOUTHAMPTON 2-0

Jürgen Klopps mannskap kunne strekke armene i været etter å ha sikret 2-0-seieren hjemme mot Southampton lørdag kveld.

Sadio Mané stanget inn kampens første scoring da han rev seg fri på et innlegg fra Mohamed Salah i den første omgangen.

Ifølge blant annet statistikksiden Squawka er dette første gangen denne sesongen at Salah og Mané kombinerer for scoring i Premier League denne sesongen.

Også Sky Sports rapporterte om at dette var første gangen de to afrikanske superstjernene hadde vært direkte involvert i hverandres mål i en Premier League-kamp denne sesongen.

Før kampen hadde Mohamed Salah 20 scoringer i Premier League og tre målgivende, mens lagkamerat Mané hadde åtte scoringer og seks målgivende.

Like før full tid vartet også spanske Thiago opp med sin første Premier League-scoring for Liverpool med et skudd fra distanse.

- Vi er ikke fornøyd med situasjonen, men vi er fornøyde med seieren. Det er alltid et stort øyeblikk å score, men vi må slåss mot slutten. Vi har fremdeles en liten sjanse til å kvalifisere oss, sa Thiago i intervjuet med Sky Sports etter kampen.

- Det er viktig at vi fortsetter å kjempe mot det lille mirakelet.

Seieren for Liverpool betyr at de legger press på Leicester og West Ham om den viktige fjerdeplassen i Premier League. Klopps lag ligger nå på like mange poeng som West Ham, og seks poeng mindre enn Leicester.

Både West Ham og Liverpool har én kamp mindre spilt enn Leicester.

Superduoer

Det var hjemmelaget som hadde kontroll i starten av kampen på Anfield, og allerede etter ti minutter spilt fikk Sadio Mané en sjanse fra drøyt 16 meter. Senegaleseren maktet uansett ikke å presse skuddet sitt under Fraser Forsters mål.

Southampton var aggressive i presset, og virket skumle i angrep. Det var uansett et kompakt Liverpool som stod mot mye av trykket fra motstanderen.

Nathaniel Phillips var nærme en scoring på en heading etter 20 minutter, mens Mohamed Salah også testet Forster midtveis i den første omgangen.

Southampton hadde til da omgangens største sjanse da Nathan Tella og Che Adams suste på en kontring. Sistnevnte ble spilt igjennom alene med keeper, men Alisson var kjapt ute og fikk avverget situasjonen.

BEKLAGER: Liverpool-eier John Henry beklager at klubben ble med i Super League. Video: Liverpool FC. Vis mer

Minuttet etter viste Liverpool-stjernene seg frem da Fabinho fant Salah ute på høyrekanten. Hans innlegg var av den utsøkte sorten, og Mané ruvet på bakerst stolpe. Dermed kunne han stange Liverpool i føringen.

Liverpool var i god flyt, og ti minutter før pause fikk Salah sjansen til å doble ledelsen da han rundet flere Southampton-spillere, samt keeper Forster.

Dessverre for Liverpool hadde Jannik Vestergaard rukket å komme seg på beina og blokkerte egypterens forsøk.

Tella hadde muligheten til å utligne for Southampton like før pause da han steg høyest på en corner. Dessverre hadde Alisson få problemer med å holde ballen i fast grep.

Dermed kunne Liverpoiol smile bredest etter de første 45 minuttene på Anfield. Det var nemlig Jürgen Klopps mannskap som ledet 1-0.

Obafemi-trykk

Liverpool kom også best i gang i den andre omgangen. Diego Jota kunne ha doblet ledelsen da han kombinerte med Mané, men skuddet gikk rett på keeper Forster.

Slik som i første omgang var Southampton gode og energirike i angrep, men maktet ikke å bryte ned et sterkt og kompakt Liverpool-forsvar der Williams og Phillips ryddet opp det aller meste.

Michael Obafemi ble byttet innpå i den andre omgangen, og i det 67. minutt virket det som han kanskje klarte å presse frem et straffespark.

FRISK: Michael Obafemi plaget Liverpool ved flere anledninger i andre omgang. Foto: Paul ELLIS / POOL / AFP
FRISK: Michael Obafemi plaget Liverpool ved flere anledninger i andre omgang. Foto: Paul ELLIS / POOL / AFP Vis mer

Innbytteren var nemlig farlig frempå, og så ut til å bli felt av keeper Alisson. Reprisene viste likevel at dommer gjorde rett i å ikke blåse straffe da den brasilianske keeperen var først på ballen.

Obafemi fortsatte å plage Liverpool. På et innlegg fikk han stusset ballen ned til Ibrahima Diallo, som hamret til på halv volley. Igjen var Alisson frempå, og fikk avverget.

Det holdt på å gå skikkelig galt for Alisson da han skulle spille seg ut bakfra drøye kvarteret før slutt. Brasilianeren spilte nemlig ballen rett i beina på Che Adams, men ryddet opp med en feberredning.

Det ble en fin aften også for spanske Thiago. Inn i tilleggstiden rev han seg fri og dunket til fra distanse. Keeper Forster kunne lite gjøre, og Liverpool, Thiago og Klopp kunne juble for tre poeng etter at Southampton ble besiret 2-0.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer