Ikke skremt av dommen

EKEBERGHALLEN (Dagbladet) Bækkelaget- DHC Slavia Praha 32- 21. Dommen fra Håndballforbundet får ikke Anja Andersen til å holde offentlig kjeft i framtida. - Jeg kan ikke love at det ikke vil skje igjen, selv om det kan føre til en ny karantene, sier Anja.


I SENTRUM: Anja er fortsatt den største stjerna norsk håndball har.


BEST: I går var Anja tilbake på banen. På grunn av henne kan Bækkelaget spasere videre i Cup-en.

Den siste ukas mest omtalte yrkesforbud har ikke skremt Anja Andersen fra å si hva hun mener. Om dommere, håndballedere og andre som har med spillet på parketten å gjøre. Det er ikke sikkert hun sier det av seg selv, men spør du, så får du vite hvor David handlet drikkevarene. Selv om Håndballforbundet skulle komme løpende med en ny karantene på én måned.
- Jeg har tenkt mye på om jeg kanskje skulle la være å si ting offentlig: Men det er vanskelig å love at det ikke vil skje igjen, for jeg kan ikke stå og juge hvis jeg blir spurt om noe. Det er også en del av min rolle som forbilde; å snakke sant, sier Anja.
For det handler om hennes kanskje viktigste prinsipp som menneske og håndballpersonlighet, og da hjelper det ikke med trusler om en måneds ufrivillig ferie:
- Jeg vil ha retten til å si hva jeg mener, selv om man noen ganger må slåss for å beholde den retten.


BEST: I går var Anja tilbake på banen. På grunn av henne kan Bækkelaget spasere videre i Cup-en.

Optimist


Det skal Anja gjøre nå. Innen to uker vil Håndballforbundets appellutvalg motta anken fra den snakkesalige dansken.
- Er du optimist når det gjelder utfallet av denne anken?
- Til å begynne med var jeg ikke det, men på et møte med mine rådgivere fredag ble jeg endelig overbevist om at anken vil få en skikklig behandling. Blant annet fordi det - så vidt jeg har foprstått - sitter en jurist i utvalget som skal se på den, sier Anja.
Fredag inviterte Dagbladet sine lesere til å si sin mening om Anja-dommen, og håndballstjernen fikk massiv støtte. Tre av fire mener dommen mot henne er altfor streng.
- Jeg setter stor pris på den støtten jeg har fått, sier hun.

Tilbake etter skade


I går gjorde hun det hun kan og liker best - for Bækkelaget i åttendedelsfinale mot Slavia Praha. Men det begynte veldig dårlig, både for Anja og Bækkelaget. De lot tjekkerne styre hele førsteomgangen, og var heldige som bare lå under 10- 13 ved pause. Men Anja nekter for at oppstyret rundt karantenen la en demper på spillehumøret.
- Gleden til selve spillet forsvinner ikke selv om det skjer mye utenfor banen. Men vi spilte taktisk udisiplinert i første omgang, og selv sleit jeg med tunge bein etter tre uker på ergometersykkel, sier Anja, som spilte sin første kamp etter skadeoppholdet.
Men en real skyllebøtte fra trener Frode Kyvåg i pausen hjalp. Taktikken fungerte, og beina til Anja var flere kilo lettere. Da ble det lekestue i Ekeberghallen og 32- 21 på tavlen til slutt.
- Vi kom bra tilbake, og jeg er veldig fornøyd med andre omgangen, sier Anja.
Som scoret fem mål, og som serverte lørdagsgodt i form av delikate pasninger.
Jeong-Ho Hong spiste flere av dem, og ble Bækkelaget toppscorer med sju mål.
  • Returkampen går onsdag i Ringerikshallen på Hønefoss.