Ikke skremt over nivået

Suzann Pettersen (20) var på god vei til å markere seg kraftig i sin første turnering på USA-touren. Men de to siste rundene ble for svake, og hun måtte nøye seg med 25. plass og drøye 120000 kroner.

Skjærtorsdag tok Oslo-jenta sitt aller første slag i storturneringen Nabisco Championship i California. Absolutt hele verdenseliten var på plass. Suzann åpnet med en relativt svak 74-runde (to over par), men langfredag spilte hun en 71-runde og lå på delt åttendeplass. Hun siktet seg inn blant de ti beste.

- Med bedre flyt i spillet er det mulig å være med i toppen i USA, sier Suzann. Men da må nærspillet sitte bedre enn det gjorde i Nabisco.

Ti bak Annika

Påskeaften gikk hun én over par og første påskedag på par på Mission Hills. Totalt endte hun på 290 slag, ti bak vinneren Annika Sörenstam fra Sverige.

Annika vant Nabisco Championship for andre år på rad, og stakk av med hele to millioner kroner.

- Det var veldig spennende helt til det siste hullet og den siste putten, sier Annika. - Jeg elsker denne turneringen, og er veldig glad for å ha vunnet en Major igjen.

Den svenske 31-åringen hadde samme antall slag som Liselotte Neumann da hun tok fatt på de siste 18 hullene søndag. Verdenseneren avgjorde på den siste putten, og noterte seg for sin 32. seier på LPGA-touren i USA. Totalt har hun spilt inn nesten 4,3 millioner kroner på tre måneder i 2002.

Suzann Pettersen, som fyller 21 år kommende søndag, fikk med seg en pen slant for sin 25. plass. Totalt har hun spilt inn rundt 400000 kroner så langt i år. I California slo hun storspillere som Gloria Park, Helen Alfredsson (som har vunnet Nabisco tidligere), Maria Hjort, Karine Icher og Raquel Carriedo (disket etter første dag).

Satser på Europa

- Men det er Europa-touren jeg satser på denne sesongen - og målet er å gå til topps totalt, har Suzann fortalt oss tidligere.

  • 2. mai er det start på Tenerife, etterfulgt av ti andre turneringer. Etter det blir det Solheim Cup i Minnesota, og kanskje et par invitasjoner til USA-touren.
MANGLER LITT: Suzann Pettersen lå på delt åttendeplass etter to dager i California i påsken. For dårlig nærspill sørget for at hun måtte se seg slått med ti slag av vinneren Annika Sörenstam fra Sverige. Her fra en treningsøkt hjemme i Norge.