Ikke skremt

STADE DE FRANCE (Dagbladet): Brasil- Skottland 2- 1. Det stemte med fasiten til slutt. Men det var ingen soleklar verdensmester som haltet seg gjennom åpningskampen. - Denne utgaven av Brasil er dårligere enn laget som vant VM i 1994, mener Nils Johan Semb.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Drillo-arvtakeren så åpningskampen som ekspertkommentator for NRK. Og han ble ikke skremt av det VM-favoritten presterte.

- Brasil var det klart beste laget, men de imponerte ikke veldig mye. De var bedre for fire år siden, sier Semb til Dagbladet.

- Hva er hovedforskjellen? - For det første er spiss-paret svekket. I dag var Bebeto mye dårligere enn det Romario viste i USA-VM. I tillegg er den defensive organiseringen svakere.

Få sjanser

Sembs analyse får full støtte av Norges Fotballforbunds offisielle observatør på kampen mellom Brasil og Skottland, Andreas Morisbak.

- Nei, Brasil var ikke voldsomt imponerende. De holdt ballen mye i laget, men skapte ikke særlig mange sjanser. Jeg er enig med Nils Johan i at 94-utgaven virket sterkere. Det er særlig organiseringen som ikke holder samme standard, mener Morisbak. Han deler også Sembs karakteristikk av halve Brasils spiss-duo.

- Bebeto var ikke farlig på topp i det hele tatt.

Men Morisbakk har likevel en klar advarsel til Drillo og Fotball-Norge:

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer