- Ikke skremt

AINTREE (DAGBLADET): - Vi lar oss ikke skremme av fallet. Trinitro starter i engelsk Grand National neste år. Det garanterer jeg, sier trener Rune Haugen.

Den norske hesten var mørbanket, men kom seg unna det dramatiske fallet på første hinder uten alvorlige skader. Trinitro gamblet og forsøkte å klippe av toppen av det første hinderet, som han har gjort med suksess på Øvrevoll.

Trinitro traff en skjult trestokk like under toppen av riset. Rundkastet var uungåelig - og det første i karrieren til Trinitro.

Hissig

- Han var hissig og ville ha føringen. Jeg prøvde å stagge ham. Men det var rett og slett ikke mulig. Han sprang av frekt, flatt og seint.

- Det er slik det er mulig å hoppe over et norsk hinder. Men ikke her på Aintree, sier jockey Robert Bellamy til Dagbladet.

Etter det dramatiske fallet kom Trinitro seg på beina og satte etter feltet. Den norske hesten sprang seg opp i føringen på nytt og ville være med videre. Han mestret de tøffeste hindrene - uten hjelp av rytter.

- Det er klart vi må tilbake. Han fikk i alle fall vist at han er god nok til å ta de tøffeste sprangene. Han vil skjerpe seg til neste år. En hest glemmer ikke en slik tabbe, sier trener Rune Haugen bestemt.

Dramatikk

Ti minutter etter løpet oppsto det ny dramatikk. Trinitro ble plutselig fryketlig halt og kunne knapt gå i stallgården. Hesten ble umiddelbart sjekket av veterinær Eric Strand, som fulgte Trinitro under hele oppholdet i England.

Det voldsomme rundkastet sørget for at venstre bakdel var skikkelig mørbanket. Hesten hadde også smerter i venstre frambein. Det beinet som tok mesteparten av støtet, da Trinitro braste inn i hinderet.

- Jeg tror det går bra, men helt sikker er jeg ikke før om et par dager, sier Eric Strand til Dagbladet.