Ikke sløs penger på Tromsø

Valget av Tromsø som OL-by er en idrettspolitisk bom. Det finnes ingen grunn til å bruke milliarder på nasjonalromantikk.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

DET VAR et politisk bundet styre i Norges Idrettsforbund som sa ja til Tromsø som OL-by. Det gir liten ære både til de i styret som stemte med bundne hender og de fra regjeringen som bandt.

De første er lett å se. Vel var selve valget hemmelig, men idrettsstyret er åpent nok. Odd Roar Thorsen risikerer å bli felt på idrettstinget på grunn av den overraskende stemmegivningen sin. Det er i så fall fullt fortjent.

Verre er det med prosessen som førte til at idrettslederne gikk vekk fra sin egen innstilling. Der er detaljene skjult, men helheten ganske klar:

Regjeringen har skapt et inntrykk av at bare Tromsø uansett ville ha fått penger til å søke.

Det holdt til å skremme flertallet i idrettsstyret, men bør ikke holde i åpen politisk diskusjon.

FØRST og fremst er det et brudd på den idrettspolitikken Arbeiderpartiet tradisjonelt har stått for. Historisk er partiet forankret i breddeidrett med en forståelse av at idrett er et viktig sosialt verktøy for samfunnsendringer.

I OL-diskusjonen er det Oslo-entusiastene som har brukt dette verktøyet både til å legge fram planer som passer med etterbruken og til å plassere lekene i en meningsfull kulturell sammenheng der det viktigste ikke lenger er å vise fram vår egen norske fortreffelighet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer