Ikke slutt for Start

Kristiansand (NTB): Start ble reddet fra konkurs i siste liten. På torsdagens krisemøte ble klubbens bunnskrapte kasse tilført 500 000 kroner, dermed er den umiddelbare krisen over, skriver Fædrelandsvennen.

Start vil med sikkerhet starte i 1. divisjon neste år, men både ledelse, administrasjon og spillere har fått kniven på strupen. Klubben overlever ikke et år til uten opprykk.

Fem av sponsorene sa seg torsdag villige til å skrive under på en ordinær kausjonsavtale der de garanterer for 100 000 kroner hver. De øvrige 15 er interessert i å finne andre løsninger.

Klubben måtte også be sine spillere om å godta lønnskutt kommende sesong. Av de i alt 11 spillerne som er under kontrakt, valgte ti å godta dette.

Torsdag kom det enda en melding som skaffer Kristiansand-klubben mer penger. Sheffield United kjøpte lagkaptein Anders Jacobsen for knappe 200 000 kroner. Nå gjenstår kun signaturen hans på den personlige avtalen med den engelske 1. divisjonsklubben.

- Vi hadde aldri i verden godtatt denne summen hvis ikke situasjonen var så prekær. Vi måtte selge og bestemte oss for å gjøre det etter en totalvurdering av situasjonen, sier styremedlem Kjell Årikstad i Start Toppfotball ASA.