- Ikke smart nok i spurten

VALKENBURG (Dagbladet): - Nok en tøff dag på kontoret, sier Gunn-Rita Dahle og tørker bort søle fra ansiktet. Hun har akkurat kjempet seg inn til en imponerende 8. plass i VM.

- Beina fungerte hele veien, men jeg kjenner at jeg begynner å bli mentalt sliten. Men det har vært en utrolig sesong der jeg har opplevd og lært sinnssykt mye, sier Gunn-Rita til Dagbladet.

I går fikk hun en god dose sykkelopplæring. Drøyt to måneder etter at hun deltok i sitt aller første landeveisritt, holdt hun følge med verdens absolutt beste ryttere helt til målstreken.

- Det taktiske fungerte greit. Jeg var med på de bruddene jeg skulle, så den ene hjernecella jeg har igjen gjorde jobben sin. Men i spurten var jeg ikke smart nok.

- Jeg ble sittende innestengt da de foran stakk, sier Gunn-Rita.

Fire mesterskap

Hun er strålende fornøyd med 8. plassen i VM-debuten.

Gunn-Rita Dahle liker ikke betegnelsen «jernkvinne». Men etter denne høsten kan hun ikke regne med å bli kvitt kallenavnet. Siden begynnelsen av august har almanakken til 25-åringen inneholdt følgende kraftprøver:

  • Nordisk mesterskap i terrengsykling (gull). Tour de Feminin - landeveisritt Frankrike rundt (etappeseier). EM i terrengsykling (sølv). Birkebeinerrittet i terrengsykling (seier). Verdenscupfinale i terrengsykling (seier). VM i terrengsykling (sølv). Sveits rundt (magetrøbbel). VM på landevei (8. plass)

Terreng viktigst

Terrengsykkelen står fortsatt øverst på prioriteringslista, men hun vil satse på de største asfalt-utfordringene neste år.

- Nå vet jeg at jeg kan henge med de beste, sier Gunn-Rita Dahle.

<B>MØKKETE OG GLAD:</B> Mentalt sliten, men veldig fornøyd med å kjøre like sterkt som verdenseliten på landeveien, Gunn-Rita Dahle.