Romania - Norge, kl. 20.45

- Ikke smart

TV 2-ekspert Jesper Mathisen tror ikke Erling Braut Haaland skifter klubb med det første: - Å gå rett til Real Madrid nå er ikke smart, sier han.

HET I FOTBALL-EUROPA: Erling Braut Haaland var ringside på Ullevaal da Norge spilte mot Spania lørdag. Til høyre: Søsteren Gabrielle Braut Haaland. Foto: Bjørn Langsem
HET I FOTBALL-EUROPA: Erling Braut Haaland var ringside på Ullevaal da Norge spilte mot Spania lørdag. Til høyre: Søsteren Gabrielle Braut Haaland. Foto: Bjørn Langsem Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert
  • Romania - Norge, kl. 20.45 på TV 2

BUCURESTI (Dagbladet): Norge er favoritt mot Romania i EM-kvaliken i kveld. Enda større favoritt hadde laget vært med Erling Braut Haaland (19) i troppen, men Red Bull Salzburg-spilleren er ute med hofteskade.

Samtidig raser spekulasjonene rundt hvilken klubb som kan bli hans neste stoppested. Alt av giganter har vært nevnt, blant annet Real Madrid, Barcelona, Manchester United og Napoli.

Men TV 2-ekspert Jesper Mathisen maner til edruelighet.

- Jeg tror Haaland passer veldig godt i Red Bull Salzburg. Jeg har ikke troen på at han kommer til å skifte klubb med det første. Men hvis han fortsetter som han har startet i Salzburg, så kommer han til å bli hentet av en enda større klubb.

Mathisen fortsetter:

- Han er en spiller alle har lagt merke til etter å ha scoret tre mål i Champions League mot Genk. Han scoret også mot Liverpool på Anfield. Da er det naturlig at klubbene i Europa har navnet hans på lista. Men fra å ha navnet ditt på ei liste - til å signere - er veien ganske lang.

- Jeg blir overrasket hvis det kommer et skifte allerede til sommeren. Jeg tror det er mer aktuelt neste sommer. Å gå rett til Real Madrid nå er ikke smart.

Det siste er et tenkt scenario basert på en artikkel i den spanske avisa AS. Avisa mener å vite at Haaland er på radaren til storklubben og hadde ei førsteside på dette i forrige uke.

ANALYSE: Dagbladets fotballkommentator, Morten P, analyserer landslaget før de møter Romania tirsdag. Reporter: Tore Ulrik Bratland / Dagbladet Vis mer

- Det har ikke kommet noen tilbud fra Real Madrid eller andre klubber, sier Salzburgs sportssjef, Christoph Freund, til Krone Zeitung.

- En overgang nå til vinteren er ikke et tema for oss.

I dag ble det kjent at Haaland fortsatt er med i kampen om å vinne «Golden Boy»-prisen. Den deles ut av den italienske avisa Tuttusport, og går til den mest lovende fotballspilleren under 21 år. Paul Pogba, Lionel Messi, Wayne Rooney og Kylian Mbappé har fått utmerkelsen tidligere.

- Salzburg er en stor klubb som har en bra økonomi. De er flinke til å slippe spillere på riktig tidspunkt, sier Mathisen til Dagbladet på mektige Arena Nationala i Bucuresti.

- At Haaland forsvinner til sommeren, kan naturligvis skje. Men jeg vil tro at Salzburg - som har signert en lengre kontrakt (fram til 2023) - er interessert i at han skal være i klubben. Både fordi han kan skyte dem til trofé i Østerrike og fordi de skal prestere i Europa.

- Hvilken klubb passer best hvis utviklingen fortsetter?

- I Real Madrid er det svært vanskelig å få spilletid, og det kan fort ende med utlån. Jeg tror at han kan gå til en av de største klubbene, men ikke de aller største som Real Madrid, Barcelona eller Bayern München.

Haaland måtte melde forfall til kampene mot Spania og Romania på grunn av en hofteskade. Han var imidlertid på Ullevaal under Spania-kampen lørdag - på tribunen med søsteren Gabrielle Braut Haaland.

- Han har en fin personlighet, påpeker Mathisen.

- Ung og leken. Han kommer til å vokse både på og utenfor banen. Det er en fyr med godt humør og som liker å by på seg selv. At han til tider er skjermet, skyldes nok klubben som går inn med føringer. Jeg tror han liker oppmerksomhet. Vi trenger sånne profiler i Norge. Han vil bli en stor profil i norsk fotball. Ikke bare fordi han som spiss kommer til å hamre inn mål, men også fordi han er litt annerledes enn mange andre.

Det er usikkert hvor lenge Haaland er ute med skade.

EM-KVALIK
Spania761018-419
Sverige742117-814
Romania741216-713
Norge724112-910
Malta71062-173
Færøyene70073-230
Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer