Norge til semifinale i Håndball-VM 2019

Ikke snakk om juks: Bare takk Danmark!

Sorry, Sverige: De to beste lagene gikk videre.

REN IDRETTSGLEDE: Danmark har akkurat slått Sverige ut av håndball-VM på helt ærlig vis. Det er til å bli glad av. FOTO: Henning Bagger/Ritzau Scanpix / NTB scanpix
REN IDRETTSGLEDE: Danmark har akkurat slått Sverige ut av håndball-VM på helt ærlig vis. Det er til å bli glad av. FOTO: Henning Bagger/Ritzau Scanpix / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

OM du ennå ikke har skjønt den ekstreme forskjellen på følelsene mellom rett og galt i idrett, så skal du unne deg å se Danmark slå Sverige i reprise. Mer idrettsglede enn dette danske fra Boxen i Herning er det knapt mulig å se, og det midt i en sport som tidvis har satt jukset i system.

I kveld var alt som det skulle være. Danskene kunne ha spilt på resultat fordi de hadde bra kontroll over sin egen semifinale, men var aldri fristet til lure seg selv.

I stedet vant de fordi hele laget ville vinne, fordi de har storscoreren Mikkel Hansen og målvakten Niklas Landin, og fordi trener Nikolaj Jacobsen var smart i mottrekket da svenskene til slutt prøvde å angripe med 7 mot 6 utespillere.

Det ble en drøm av en kamp som sendte Danmark og Norge; de to beste lagene i denne gruppen i mellomspillet, til semifinalen i VM.

Pluss en glede på banen som forteller alt om hvor herlig det føles å vinne på ærlig vis.

HÅNDBALLEN trenger dessverre å bli minnet på det. For om du heller vil se jukset i denne sporten behøver du ikke se hele kamper. Det holder med noen avslutningsminutter youtube med Iran mot Kuwait fra Asia-mesterskapet i 2008. Iranerne måtte vinne for å gå videre, mens motstanderen trengte å tape med akkurat ett mål for å unngå å møte sterke Sør-Korea i turneringens semifinale.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer