- Ikke spesielt å møte desperate Lillestrøm

Uwe Rösler vil bryte barriere i kveld.

• Direkte klokka 19: Lillestrøm - Viking

(Dagbladet.no) Da Viking møtte Lillestrøm i fjor var det mye fokus på trenerduellen. Uwe Rösler og Tom Nordlie byttet jobb i løpet av vinteren, og de skulle møte sine gamle klubber for første gang.

Nå er det gått såpass lang tid at fokuset ikke har vært like stort.

Rösler sier at det ikke blir noe annerledes å møte Lillestrøm enn andre lag - selv gamleklubben sliter kraftig og bare har to poeng etter fem kamper.

- Jeg skal innrømme at det var litt spesielt i fjor, men det er det ikke nå lenger. Lillestrøm har presset på seg og de er desperate etter å vinne. De kommer til å gå ut med en enorm iver og vilje, så det blir viktig å stå imot i starten, sier Viking-treneren til Stavanger Aftenblad.

Sliter på Åråsen

For Viking har det vært tungt å reise fra Åråsen de siste åra. Siddisene har tapt sju kamper på rad der - noe Rösler tidligere i uka kom med en elegant forklaring på:

- Jeg var jo trener for Lillestrøm i fire av oppgjørene.

TENKER BARE VIKING: Uwe Rösler sier det var spesielt å møte Lillestrøm i fjor, men at det ikke blir noe annerledes enn andre kamper i kveld. Foto: ALF OVE HANSEN/SCANPIX
TENKER BARE VIKING: Uwe Rösler sier det var spesielt å møte Lillestrøm i fjor, men at det ikke blir noe annerledes enn andre kamper i kveld. Foto: ALF OVE HANSEN/SCANPIX Vis mer

Nå er det imidlertid LSK som sliter med å bryte barrierer. De fikk en spillemessig opptur i Bergen for en uke siden, men også den kampen endte med tap.

Det har stormet rundt Tom Nordlie og manager Jan Åge Fjørtoft den siste tida, men Viking-kaptein Nicolai Stokholm føler ikke med LSK og gamletrener Nordlie.

- Jeg føler ikke noe sympati. Fotball er en konkurransesport og jeg tenker ikke på om de har to eller ti poeng, sier han til Rogalands Avis.

Kippe ble testet

Frode Kippe har slitt med en lyskeskade den siste uka, og har forsøkt hvile seg frisk - samtidig som han har fått behandling.

I dag ble han testet på Åråsen - bare noen timer før kampstart.

- Jeg er bedre i dag enn jeg var på lørdag og ser ganske positivt på det. Jeg har veldig lyst til å spille, så jeg håper det går bra, sier midtstopperen til LSK-TV.

Han har et hjerte som banker hardt for Lillestrøm, og synes det er vondt å oppleve den tunge seriestarten.

- Ikke spesielt å møte desperate Lillestrøm

- Vi må snu dette i dag. Vi skal vinne, slår han fast.

Og for andre kanarigule hjerter: Det er lenge igjen av sesongen.

Romerikes Blad skriver i dag at Lillestrøm også i 1982 og 1986 bare hadde to poeng etter fem seriekamper. Da ble det riktignok utdelt bare to poeng per seier - så avstanden var mindre til toppen.

Lillestrøm reiste seg kraftig begge åra - og tok bronse i 82 og gull i 86.

UNDER PRESS: Tom Nordlie og Lillestrøm har ikke vunnet en eneste kamp denne sesongen.