SENDTE UT PRESSEMELDING: Henning Berg forteller i dag at han ble prøvd presset til å gjøre ting han ikke syntes var passende på Blackburns julebord. Her i kampen mot Crystal Palace, som laget hans tapte 2-0.Foto: Vegard Grøtt / Propaganda Photo  / NTB scanpix
SENDTE UT PRESSEMELDING: Henning Berg forteller i dag at han ble prøvd presset til å gjøre ting han ikke syntes var passende på Blackburns julebord. Her i kampen mot Crystal Palace, som laget hans tapte 2-0.Foto: Vegard Grøtt / Propaganda Photo / NTB scanpixVis mer

- Ikke spesielt lurt å være klovn på julefesten

Bohinen klandrer Blackburn for Bergs juleskandale.

(Dagbladet): I formiddag bekreftet Henning Berg opptrinnet på Blackburns julebord mandag.

43-åringen gikk opp på scenen på klubbens fest, og ble møtt av en overraskelse:

- I steden ble jeg spurt om å gjøre ting som ikke var riktig for meg å gjøre som manager med tanke på ligaposisjonen og formen vår. Jeg ville ikke gjøre det, og gikk tilbake til bordet mitt, sier Berg i en pressemelding på Blackburns hjemmeside.

Ifølge Daily Mail ble nordmannen først spurt om å danse. Så ble han påtvunget en julestrømpe på hodet, samt tilbudt en Michael Jackson-parykk mens han sto der oppe.

Ingenting av dette er fornuftig klubbpolitikk, mener tidligere Blackburn-spiller og TV2-ekspert Lars Bohinen.

Mer respekt - Jeg synes det er uheldig at noen i Blackburn setter Henning i en slik situasjon, sier Bohinen til Dagbladet.

SAMMEN I BLACKBURN: Lars Bohinen var i Blackburn fra 1995 til 1998. De to første årene var han lagkamerat md Henning Berg, som ble solgt til Manchester United i 1997. Foto: Professional Sport / SCANPIX
SAMMEN I BLACKBURN: Lars Bohinen var i Blackburn fra 1995 til 1998. De to første årene var han lagkamerat md Henning Berg, som ble solgt til Manchester United i 1997. Foto: Professional Sport / SCANPIX Vis mer

Det handler om hvordan en manager fungerer i Storbritannia, noe Bohinen vet det meste om etter åtte år som proff i Blackburn, Derby og Nottingham Forest.

- Det er greit å by på seg selv, men managerposisjonen i England er en posisjon som krever langt mer respekt enn trenerrollen i Norge, sier Bohinen.

- Å være klovn på en julefest er ikke spesielt lurt. Hvis du i tillegg har tapt tre strake hjemmekamper og har tatt lite poeng, så skjønner jeg at dette var upassende for Henning,

Fingerspissfølelse Det mener han at også Blackburn-sjefen - en av dem skal ha sendt Berg opp - burde ha forstått.

- Var det smart av Henning å gå av scenen?

- Han gjorde det riktige. Men det overrasker meg at de har så lite fingerspissfølelse i arrangementskomiteen, at de setter ham i en sånn posisjon. Det blir ikke akkurat bedre dersom det var en direktør som sto bak, sier Bohinen og legger til:

- Klubben burde vist større forståelse for totalsituasjonen. Det er ofte sånn at man har en mer dempet feiring hvis det har gått dårlig i perioden før julefeiringen. I hvert fall blant trenerne, selv om spillerne fester på samme måte.

Med bare én seier på ni kamper tror Bohinen det må snu fort for Berg ute på banen, dersom han skal være i nærheten av å innfri klubbens hårete mål om opprykk.

Trå start - Henning har fått en veldig trå start. Men ting kan snu fort, ingen tvil om det. Jeg husker da jeg kom til Forest. Vi lå på 18. plass i november, men rykket likevel opp. Det er mulig, men da må man begynne å ta trepoengere. Det skaper energi og selvtillit.
 
TV2-eksperten tviler på om Berg kan gjøre det samme, med de spillerne han arvet fra forgjengeren, utskjelte Steve Kean.

- Det er utfordringene til Henning, å overta et slik regime. Jeg synes det er tøft at målet har vært å rykke opp, når man ser den spillerstallen. Ledelsen er nok blinde for at troppen ikke har det som skal til, sier Bohinen.

MÅ SNU FORT: Lars Bohinen tror ikke Berg har godt nok mannskap til å rykke opp. Foto: Foto: Vegard Grøtt / NTB scanpix
MÅ SNU FORT: Lars Bohinen tror ikke Berg har godt nok mannskap til å rykke opp. Foto: Foto: Vegard Grøtt / NTB scanpix Vis mer