- Ikke spill til Grodås!

MONTPELLIER (Dagbladet): Henning Berg bringer den aller største advarselen foran Marokko-kampen: - Tilbakespill til keeper er livsfarlig slik som graset er klippet, sier Berg.

Utrolig, men sant:

På et ellers praktfullt VM-stadion er graset et problem.

- Det er det verste jeg har sett, sier Henning Berg.

Treningen på Stade de la Mosson foregikk på et veldig tørt gras, som er tjukt, meget kort og klippet i ulike retninger. Løse baller kan sprette alle veier.

Som baller tilbake til Frode Grodås.

-øTilbakespill er livsfarlig, sier Berg etter å ha trent en drøy time i går ettermiddag på banen der Drillos skal møte Marokko i kveld.

- For harde skudd har det ingen betydning, og hvis det blir litt fuktig i graset så er det kanskje ikke noe problem, sier han.

Uten fotfeil

En VM-åpning med et tilsynelatende fjollete baklengsmål vil være den verst tenkelige starten for Drillos-keeper Grodås, som trenger selvtillit etter en vinter med begrenset matchtrening.

Men spillerne er oppmerksomme på problemet, og hvis ikke forholdene endrer seg til i kveld, skal de ikke friste skjebnen med risikable tilbakespill.

For Marokko blir vanskelig nok uten fotfeil.

Drillo valgte Dan Eggen og Ronny Johnsen som stoppere, og dermed ble Berg skjøvet ut på høyreback. Samme sted som han startet i landslagsdebuten i 1992.

Stopper eller back er ett fett for Henning Berg, selv om han tror er best i midten. Det viktigste er å være med.

Frustrerende

Drillo serverte spillerne laguttaket ute på graset.

Ingen store overraskelser.

Og ingen veldig store skuffelser.

Men Berg har ingen problemer med å forstå reaksjonen til han som lenge håpet å spille VM som nettopp høyreback, Alf-Inge Håland.

- Det er naturlig at Alfie blir skuffet. Det må være utrolig frustrerende å ikke engang komme med i troppen, sier han.

Å vrakes fra troppen er tyngre enn å ikke få starte, særlig for en som har vært en trofast Drillos helt siden forrige VM.

- Folk vil alltid være skuffet over å ikke komme inn. Og Drillo har snakket litt om den problemstillingen nesten hver eneste gang vi har vært samlet, sier Henning Berg.