- Ikke stikk en høygaffel ned i banen

Skotsk firma advarer mot elektrosjokk.

(Dagbladet.no): Falkirk FC i Skottland fikk installert undervarme på sin nye stadion som ble åpnet 8. juli i fjor. Men systemet som skal sikre gode spilleforhold gjennom hele den gufne, skotske vinteren er farlig, i følge firmaet som gjorde jobben med å legge varmekablene.

- Det er ikke trygt og man kan få elektriske støt hvis man putter en høygaffel ned i banen, hevder Tracer Electrical Systems (TES) til Scotsman.com.

TES som installerte undervarmesystemet mener også at systemet ikke fungerer som det skal, siden en kamp i vinter ble utsatt på grunn av tæle i bakken. Nå saksøker de firmaet som produserer systemet.

For bare tre uker siden døde en 17 år gammel lærling i den skotske klubben da han bar utstyr ut på banen. Noe av utstyret hektet seg fast i en høyspentledning som går over treningsanlegget, og 17-åringen omkom som følge av skadene han pådro seg.

TES\' utspill om faren for elektrosjokk settes nå i sammenheng med det tragiske dødsfallet.

Det skotske fotballforbundet og de offentlige myndighetene som var ansvarlige for sikkerheten ved det nye stadionanlegget har ingenting å utsette på sikkerheten ved undervarmesystemet.