- Ikke straffe!

- Jo, sier Kjetil Rekdal, og er uenig med Uwe Rösler.

VÅLERENGA - LILLESTRØM 0-0

(Dagbladet.no): Toppoppgjøret mellom Vålerenga og Lillestrøm på Ullevaal Stadion endte målløst. Etter kampen var det den omdiskuterte straffesituasjonen fra første omgang som ble diskutert.

- Det var ingen fysisk kontakt, sier LSK-trener Uwe Rösler om situasjonen der Kjetil Wæhler er gjennom og blir hektet av Robert Koren.

Jo, det er straffe, sier Rekdal.

Ett mål nok

- Men dommerne dømmer, og det der er sånt som skjer hele tida, utdyper Rekdal, og virker ikke spesielt irritert over at laget hans ikke fikk muligheten fra ellevemetersmerket.

Og kampen var så tett og tøff som du kan forvente deg av et av de største såkalte hatoppgjørene i norsk fotball. Med nok sjanser til begge lag til at nullen skulle sprukket i en eller annen retning.

Eller for å si det med Kjetil Rekdal:

STRAFFE? Kjetil Wæhler går i bakken, og Robert Koren er borti beina. Men straffe? Trenerne er i hvert fall uenige. Foto: Scanpix
STRAFFE? Kjetil Wæhler går i bakken, og Robert Koren er borti beina. Men straffe? Trenerne er i hvert fall uenige. Foto: Scanpix Vis mer

- Hadde vi scoret først, hadde vi vunnet. Hadde de scoret først, hadde de vunnet.

En slags første-målet-vinner altså.

Lillestrøm nærmest

Og overraskende nok var det Lillestrøm som tok kommandoen i Vålerengas lekegrind. Gjennom hele førsteomgangen ble de blå presset tilbake på banen, og både Arild Sundgot og Magnus Powell kom nær scoring på headinger.

Så kom pausen, og etter den ble kampbildet snudd oppned.

Plutselig var det Vålerenga som vant duellene, andreballene, og skapte sjansene. Helt til de gikk tomme. For det siste kvarteret var det Lillestrøm som så ut som potensielle vinnere.

- Det kunne gått begge veier, så uavgjort er forsåvidt greit tror jeg, sier Rekdal til NRK.

- Vi hadde sjansen til å vinne, men vi har tatt fire poeng mot Vålerenga i år. Det er litt av en bragd, sier Uwe Rösler.

Onsdag møtes de i cup-semifinale på Åråsen.

Dagbladet.no fulgte toppoppgjøret minutt for minutt.