Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Branns toppscorer må kjempe mot millionmannen Bamba:

- Ikke sur fordi jeg får konkurranse

Steffen Lie Skålevik er Branns toppscorer. Brann har kjøpt inn spissen Daouba Bamba til drøyt åtte millioner. - Helt ok, med konkurranse, sier Skålevik, som tar opp kampen.

Bergen  20180819.
Branns Steffen Lie Skålevik i mixed zone etter  eliteseriekampen i fotball mellom Brann og Sarpsborg 08 på Brann Stadion.  2-0.

Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix
Bergen 20180819. Branns Steffen Lie Skålevik i mixed zone etter eliteseriekampen i fotball mellom Brann og Sarpsborg 08 på Brann Stadion. 2-0. Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
  • Brann- Sarpsborg 2-0

BERGEN ( Dagbladet):

- En av grunnene til at Brann er på toppen av tabellen er at vi jobber for hverandre. Vi setter laget først. Lagmoralen i årets Brann-lag er helt enorm, sier Skålevik.

Ikke sur
Skålevik, med kallenavnet «»Skårevik«», blir ikke deppa fordi han får en sterk konkurrent til spissplassen i Brann.

- Der andre hadde blitt sur for at klubben kjøper inn en spiss etter at du er lagets toppscorer, blir jeg bare mer tent til å gjøre en enda bedre innsats for Brann, sier Steffen Lie Skålevik.

«»Skårevik«» er en sliter og en målsnik. Han skaper ikke sjansene selv, men er avhengig av hjelp fra andre. Men han er en av de Brann-spillerne som løper mest. Jobber iherdig defensivt, hvor andre spisser ville hvilt seg.

Kollega - ikke konkurrent
I forrige uke kom Kristiansund-spissen Daouba Bamba inn stadiondørene kun timer før sommerens spillervindu lukket seg. Bamba med syv mål i årets serie skal utfordre Skålevik på spissplassen. Kristiansund-spissen er svakere defensivt enn Skålevik, men er bedre til å skape sjanser på egenhånd.

Skålevik har gjort en imponerende innsats så langt i sesongen. Han synes det er ok med litt konkurranse.

- Jeg ser ikke på Bamba som en konkurrent, men en kollega som kan gjøre Brann bedre. Sammen kan vi fort skyte Brann til gull. Når det er sagt, så håper jeg også i kampene framover å være Branns spiss. Men det blir tøft. Men det gjør meg også bedre. Mer motivert og dermed øker sjansene for at jeg nær ti mål og kanskje flere i år, smiler Skålevik, før han legger til med en liten humring:

- Foreløpig er det 8-7 i mål, favør Skårevik, sier sotrastrilen som ikke vil gi fra seg den ledelsen med det første.

Ps! Steffen Lie Skålevik var ønsket av Start i forrige uke, like før spillervinduet lukket seg. Men Skålevik ønsket å bli værende i Brann og ta opp kampen med Bamba, og bidra til å vinne seriegull med bergenserne.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!