Ikke til å kjenne igjen

Stjernespiller Jadon Sancho har fått en skikkelig formdupp denne sesongen. Tysk avis mener det er krisestemning.

EN SKYGGE AV SEG SELV: Borussia Dortmunds Jadon Sancho Foto: LEON KUEGELER / POOL / AFP / NTB
EN SKYGGE AV SEG SELV: Borussia Dortmunds Jadon Sancho Foto: LEON KUEGELER / POOL / AFP / NTB Vis mer
Publisert

Sommerens lengste overgangssaga endte med at Jadon Sancho (20) ble værende i Borussia Dortmund. Lynvingen var linket til Manchester United gjennom flere uker, uten at det materialiserte seg i en overgang.

Allerede 3. mars 2019 uttalte Borussia Dortmunds sportsdirektør Michael Zorc seg om ryktene som svirret, om at Jadon Sanchos agent allerede var i samtaler med Manchester United.

Det tok mer enn et år før ryktene for alvor fikk bein å gå på. 4. august skrev flere engelske medier at Sancho var enig med Manchester United om de personlige betingelsene.

Likevel rant det ut i den berømte sanden, og det kan virke som om hovedpersonen sliter med å få avstand til sirkuset som rådet for noen måneder siden.

- Det var mye snakk om Jadon i sommer, slike ting kan også ha en innvirkning, mener Dortmund-manager Lucien Favre.

Krisestemning

Helt siden Sancho debuterte for Dortmund i 2017/18-sesongen, har formpila pekt oppover. I sin første sesong var han nokså anonym, før han for alvor slo igjennom sesongen etter med 12 mål og 17 assist på 34 ligakamper.

Forrige sesong var tallene enda bedre: 17 mål og 17 assist på 32 seriekamper. Det er derfor overraskende at angriperen står med 0 mål og én fattig assist på fem Bundesliga-kamper inneværende sesong.

Mer skal ikke til før det høstes kritikk. Tyske Bild har en artikkel med overskriften: «Grunnen til Sancho-krisa».

«Dersom Sancho med vilje skuffer fordi håpet om en overgang til Manchester United i sommer ikke gikk veien, så er Borussia Dortmund i trøbbel», skriver avisa på kommentatorplass.

ENSOM HVERDAG: Med smitteverntiltakene som landslaget må forholde seg til, blir det lite sosialt liv for Martin Ødegaard. Video: NFF Vis mer

- Normalt

Den tyske klubben toner imidlertid ned krisesnakket.

- Du kan ikke være i toppform gjennom ett år, ingen spillere i verden kan det. Noen ganger er du ikke i hundre prosent form en måned. Det er normalt, sier Favre ifølge Independent.

Sancho var en skygge av seg selv da Bayern München slo Dortmund 3-2 i Bundesliga i helga.

- Han har hatt bedre og mer effektive kamper. Han mangler litt naturlig letthet for øyeblikket. Vi kan selvfølgelig prate med ham, men det er ikke noe du kan finne tilbake til bare ved å prate, uttalte Dortmund-sjef Michael Zorc til lokalavisa Ruhr Nachrichten.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer