Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Ikke til å rokke

Lance Armstrong lok seg ikke true av Vinokourov fra Kazakhstan, som øynet håp om den gule trøya. Simoni vant etappa.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Vinokourov, som lå på tredjeplass 1 minutt og 1 sekund bak Lance Armstrong før dagens etappe, parkerte Armstrong og Jan Ullrich i siste klatring og hadde 56 sekunders forsprang på toppen. Men i utforkjøringen og på flatene inn mot mål knep Armstrong og co. innpå igjen, og amerikaneren reddet den gule ledertrøya med hjelp av Ullrich. Sammenlagt leder nå US Postal Service-kaptein fortsatt med 15 sekunder på Ullrich, Vinokourov er 18 sekunder bak.

Tidlig brudd

Giro d'Italia-vinner Gilberto Simoni og franskmennene Laurent Dufaux og Richard Virenque var med i en 17-mannsgruppe som gikk i brudd tidlig i etappa. I siste stigning opp mot Col de Peyresourde satt bare de tre klatrespesialistene igjen, nesten åtte minutter foran den gruppa til Armstrong og Ullrich. De tre jaget sammen mot mål, Simoni vant med knapp margin. Vinokourov kom i mål 41 sekunder etter, Armstrong og Ullrich var ytterligere 43 sekunder bak.

Tung dag for Hushovd

Thor Hushovd spurtet seg til viktige poeng i går i kampen om den grønne poengtrøya. I dag gikk det derimot svært så tung for Grimstad-gutten.

Mandag er det duket for den etappen mange mener er den hardeste i årets Tour: opp til fjelltoppen Luz Ardiden, der Dag Otto Lauritzen vant etappen på den franske nasjonaldagen (14. juli) i 1987. Etappa er 159,5 kilometer lang.

Touren avsluttes i Paris neste søndag.

GULKLEDD: Lance Armstrong bærer den gule ledertrøya - enn så lenge. Foto: SCANPIX
GRØNN JAKT: Thor Hushovd meldte seg i går på for alvor i kampen om den grønne poengtrøya. I dag gikk det tungt for nordmannen. Foto: SCANPIX