Manchester City mestre

- Ikke til å tro

Manchester City er Premier League-mestre etter en ellevill snuoperasjon. Etterpå måtte spillerne hjelpes i sikkerhet da banen ble stormet.

SNUOPERASJONEN ER KOMPLETT: Manchester Citys Gündogan kom inn som innbytter, men avgjorde Premier League-tittelkampen med to scoringer. Foto: NTB
SNUOPERASJONEN ER KOMPLETT: Manchester Citys Gündogan kom inn som innbytter, men avgjorde Premier League-tittelkampen med to scoringer. Foto: NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Erling Braut Haalands nye arbeidsgiver er Premier League-mestre.

En time etter kampen, etter at banen var ryddet for jublende fans, kunne kaptein Kevin De Bruyne løfte troféet.

- Det finnes ikke bedre måter å vinne serien på. Vi var under med 0-2. Vi var så trøtte og slitne. Det er utrolig at vi kom tilbake. Vi skrev historie i dag. Dette skjer nesten aldri. Men når det skjer, er det så vakkert. Vi er fra an annen planet, uttalte målscorer Rodri til TV2 etter kampen.

Manager Pep Guardiola satte ord på følelsene etter kampen. Han var svært følelsesladet etter at det hele var avgjort. Tårene strømmet på.

- Dette er så ærlig. Dette er ikke fake. Du vinner Premier League fordi du er de beste. Dette er fotball, sa en emosjonell Guardiola.

Gråt

I gledesscenene utspilte det seg en rekke rørende scener. Aller mest rørende var det nok da Citys venstreback Zinchenko fra Ukraina triumferte med det ukrainske flagget - og la det fint rundt Premier League-troféet. Ukraineren gråt ustanselig, mens han ble støttet og hyllet av medspillerne og en hel stadion.

I TÅRER: Manchester Citys Oleksandr Zinchenko fra Ukraina gråt etter kampen, mens han hevet det ukrainske flagget. Det ble veldig mange følelser på en gang. Foto: NTB
I TÅRER: Manchester Citys Oleksandr Zinchenko fra Ukraina gråt etter kampen, mens han hevet det ukrainske flagget. Det ble veldig mange følelser på en gang. Foto: NTB Vis mer

Manchester City så en stund til å rote bort en eventyrlig mulighet til å bli Premier League-mestre. Men etter en ellevill, historisk snuoperasjon på 12 minutter sikret klubben seg troféet igjen.

Før man kom så langt opplevde fotballverden et vilt drama i mange akter.

VILLE SCENER: City-fansen stormet banen etter at kampen var over. Foto: NTB
VILLE SCENER: City-fansen stormet banen etter at kampen var over. Foto: NTB Vis mer

Sjokkåpning

TV-kameraene zoomet forståelig nok inn på publikum på Etihad Stadium da de så på mobilene at Wolverhampton hadde tatt ledelsen mot Liverpool på Anfield etter bare tre minutter. Smilene og de knyttede seiersnevene var der allerede da.

Dermed kunne City, om det skulle stå seg slik, til og med tape og bli mestre.

Men City er ikke laget som legger seg bakpå. De kjørte på, kom med flere folk i inne i 16-metersboksen og presset Aston Villa tungt. Laget produserte sjanse på sjanse, som de ofte pleier. Villa kom på sporadiske kontringer, men de klarte aldri å true storlaget ordentlig.

Det så ikke ut som Aston Villa-manager, den gamle Liverpool-legenden Steven Gerrard klarte, å motivere gjengen sin til å hjelpe sin moderklubb.

Men så kom den sensasjonelle vendingen.

Kalddusj

Etter 36 minutter rullet Villa opp et deilig angrep på venstresiden. Lucas Dignes fantastiske innlegg traff pannebrasken til høyreback Matty Cash, som hadde revet seg løs fra sin City-opppasser. Headingen gikk i mål, og sendte sjokkbølger gjennom hale Manchester.

- Tittelkampen er vidåpen for øyeblikket!, ropte TV2-kommentatorene.

Enda mer intens var den ettersom Liverpool på det tidspunktet hadde utliknet til 1-1 på Anfield.

Fortvilte, nervøse blikk på hjemmetribunen ble fanget opp av kameraene på Etihad.

- Matty Cash har sendt City inn i en fryktelig knipe! skrek kommentatorene.

RYSTET: Matty Cash sendte Villa i føringen.
RYSTET: Matty Cash sendte Villa i føringen. Vis mer

Rystet

Etter det kom Villa på flere visitter i City-forsvaret. En svak Fernandinho i City virker gang på gang utrygg. Tittelforsvareren i Premier League virket rett og slett rystet.

- For et ellevilt drama vi får i denne Premier League-avslutningen, het det blant TV2-kommentatorene like før pause.

- Det er nesten ikke til å tro. Det er 45 minutter igjen av sesongen og vi er helt likt. Helt likt! ropte en entusiastisk Jan Henrik Børslid i TV2s aller siste Premier League-studio.

Men med den litt bedre målforskjellen var City en hårsbredd foran.

OVERRASKER: En ivrig Manchester City-supporter har en liten hemmelighet på lur. Reporter: Melina Pambou Sundfør. Video: Rødt Kort / Pambou. Vis mer

Nytt drama

I 2. omgang kom det et nytt sjokk. Philippe Coutinho, den tidligere Liverpool-spilleren, gjorde nemlig 2-0 med 20 minutter igjen å spille.

- Glipper gullet nå, Guardiola? Glipper det nå? ropte TV2s kommentator.

Men så kom seks syke minutter:

For bare fem minutter etter kalddusjen reduserte Gündogan til 1-2. Og så: Tre minutter etter det igjen sto det plutselig 2-2, etter scoring av Rodri. Og så gikk to nye minutter og Gündogan kompletterte den ville snuoperasjonen. Han satte inn 3-2.

VENDEPUNKTET: Gündogan har satt inn 3-2. Ethiad Stadium går av hengslene. Foto: NTB
VENDEPUNKTET: Gündogan har satt inn 3-2. Ethiad Stadium går av hengslene. Foto: NTB Vis mer

- Det er snudd fra håpløshet og desperasjon til pur eufori på få minutter. Jeg har ikke sett på maken! skrek TV2s kommentator.

Til slutt kunne City-spillerne og fansen slippe jubelen løs på Etihad Stadium. Tusenvis av City-supportere stormet banen, og de glade stjernene måtte hjelpes i sikkerhet av vakter.

FOLKEHAV - PÅ BANEN! Enorme mengder fans tok seg inn på banen. Foto: NTB
FOLKEHAV - PÅ BANEN! Enorme mengder fans tok seg inn på banen. Foto: NTB Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer