Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Ikke til håndball-EM

Norges herrelag i håndball tapte 31-25 returkampen mot Portugal i kveld. Dermed glapp EM-billetten.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Dermed må de norske bli hjemme under EM i Slovenia i januar, det tredje mesterskapet på rad Norge går glipp av, etter 48-50 sammenlagt. Det er en fiasko sett på bakgrunn av at trener Gunnar Pettersen råder over flere spillere med høy stjerne i den spanske og tyske ligaen.

Norge jublet forsiktig etter vinterens trekning. Portugal var nest øverst på ønskelisten.

- Dette var trist, både resultatet og utførelsen. Tapet kom etter uhorvelig mange dårlige skudd og tekniske feil. Jeg var også dårlig, sa keeper Steinar Ege til NTB.

Han stoppet til sammen ni av 22 skudd, men hadde bare en kort periode der han kom opp på sitt aller beste.

- Jeg synes vi hengte oss litt for mye opp i dommerne. De var som forventet, 60-40 til hjemmelaget.

Hadde muligheten

I 2. omgangen snuste Norge på et tap med sifre som ville gi avansement. På det beste sto det 19-25, 20-26 og 21-27.

Men det holdt ikke inn. Norge kastet bort en stor sjanse til å komme til EM. Portugal er nemlig ingen stor håndballnasjon.

De slovakiske dommerne var ikke perfekte, men heller ikke så dårlige at den norske troppen har argumenter nok til å henge tapet på den knaggen.

Elendig før pause

Norge fikk en pangåpning og ledet 3-1 mot en motstander som var spekket med nerver og begikk fire tekniske feil på de første to minuttene! Men de norske gutta kastet bort sjansen til å sage hjemmelaget av allerede før 10 minutter var spilt.

To ukonsentrerte rush og to straffebom (en gjenganger for dette laget) var invitasjonen som pusset vekk nervøsiteten hos Portugal.

I stedet overtok vertene totalt. De utnyttet norske bomskudd og tekniske feil til flere kontringsmål.

De norske keeperne hadde en 1. omgang de vil huske med gru. Steinar Ege (to) og Lars Olav Olaussen stoppet bare tre av 21 skudd.

Hvor var Løke?

Det var ute på banen det gikk mest på tverke, men Pettersen må ta selvkritikk. Frank Løke, banens dominant i 1. omgangen med fire mål og fire straffer, satt på benken i 20 minutter etter pause. Da han kom inn, scoret han på direkten.

Hans manglende forsvarsspill gjorde at Johnny Jensen fikk spille slik at Norge ikke behøvde å bytte angrep-forsvar. Men Løke skapte det totale kaos i Portugals forsvarsverk i hver eneste ballberøring.

Derfor burde han fått spille mer.

(NTB)

- JEG VAR DÅRLIG! </B>Keeper Steinar Ege bebreidet seg sjøl etter kampen.