-  Ikke til salgs

Rune Hauge ønsker ikke å selge Christian Grindheim (22) på flere år. Agenten vil heller reforhandle stjerneskuddets kontrakt med Vålerenga.

Direkte på Dagbladet.no kl. 19: LSK - VIF

I går ettermiddag møtte Rune Hauge VIF-direktør Kjetil Siem på Bristol Hotel - hvor partene snakket løst og fast rundt forhold som dreier seg om spillerne Hauge er agent for i Oslo-klubben:

Steffen Iversen, Christian Grindheim og Ronny Johnsen.

For Johnsen (36) sin del dreier samtalene seg om hvorvidt Stokke-mannen er motivert for en ny sesong i Vålerenga. Utlandet er uaktuelt.

Steffen har mer eller mindre vært et hett overgangs-navn siden han kom til Vålerenga i fjor sommer, mens Grindheim har blitt lagt merke til av utenlandske klubber etter sitt storspill for klubb og landslag i sommer og høst.

-  Så lenge det går bra vil det alltid være interesse. Det har det også blitt for Christian Grindheim i høst, bekrefter Rune Hauge overfor Dagbladet.

Må blomstre

Grindheim kom til Vålerenga fra Haugesund rundt årsskiftet og har avtale helt fram til 31/12 2009. Rune Hauge og Vålerenga er enige om at fortsatt spill i Norge vil være det beste for Grindheims videre utvikling, og at midtbanespilleren ikke skal selges i løpet av de nærmeste åra.

 GJENNOMBRUDD:  Christian Grindheim har økt sin markedsverdi gjennom strålende spill for VIF og Norge i år. Foto: Arnt E. Folvik
GJENNOMBRUDD: Christian Grindheim har økt sin markedsverdi gjennom strålende spill for VIF og Norge i år. Foto: Arnt E. Folvik Vis mer

-  Han er i en alder og posisjon som tilsier at han ikke trenger å hoppe på det første og beste. Han skal få lov til å blomstre videre i Vålerenga, sier Rune Hauge til Dagbladet.

Hauge er derimot klar på at Grindheims langtidsavtale allerede nå er moden for en solid oppjustering.

-  Han fortjener bedre betingelser etter det han har vist i år. Derfor mener jeg det vil være naturlig å diskutere en reforhandling. Da vil vi også være åpne for å forlenge avtalen med ett år, sier Hauge til Dagbladet.

Vil ha lange avtaler

VIF-direktør Kjetil Siem er glad for at Hauge i likhet med klubben ikke har noe salgsfokus angående Grindheim. Og han smiler litt når agenten antyder at spilleren må opp i lønn.

-  Slik Grindheim har prestert er det naturlig at Hauge som hans agent ser at spilleren har økt sin markedsverdi. Vi hadde fått mer enn 2,5 millioner for ham nå, for å si det sånn. Og Vålerenga som klubb vil alltid være interessert i å ha lange kontrakter med gode fotballspillere. Om det blir reforhandling av avtalen ligger det også automatikk i at den skal forlenges, sier Kjetil Siem til Dagbladet.

SKAL BLOMSTRE VIDERE I VIF: Rune Hauge om Christian Grindheim.