Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

-  Ikke tøffe nok til gull

De hoppet for gull, men tok bronse. Etterpå var trenerne og lederne mest fornøyd. Løperne selv var bare mellomfornøyde.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

OBERSTDORF (Dagbladet): -  Vi var ikke tøffe nok, sier Bjørn Einar Romøren til Dagbladet etter at dramaet var over og Østerrike hadde tatt gullet foran Finland.

Etter at «Ørnen fra Hosle» hadde brakt Norge i ledelsen, gikk det brått nedover da Sigurd Pettersen var uheldig og landet på beskjedne 123,5 meter.

-  Da jeg ble sendt utfor, var det helt ræva forhold. De tre siste i pulja hadde langt bedre vind, sier Pettersen etter tredjeplassen.

Da han forlot hoppkanten, fikk han altfor mye luft imot. Det resulterte i mindre fart over kulen, og ubalanse.

-  Nedover i bakken var det helt dødt. Med slike forhold var det umulig å hoppe langt, sier Sigurd Pettersen.

Bystøl sjuk

Lars Bystøl var sjuk, og bare sånn passe fornøyd med 136 og 131,5 meter.

-  Jeg er i kjempebra form, men kroppen fungerte ikke som den skulle. Selv om bronse er bra og jeg hadde et positivt VM, var det surt å bli slått av to lag. Vi skulle hatt gull, sier Bystøl etter å ha forlatt den store VM-bakken.

 MELLOMFORNØYD:  Norge var en av gullfavorittene i laghoppingen, men måtte se seg slått av verdensmester Østerrike og Finland. Bjørn Einar Romøren (bak) mener de ikke var tøffe nok til å kjempe om seieren. Gullet glapp da Sigurd Pettersen (t.v.) landet på 123,5 meter i første omgang. Foto: Arnt E. Folvik
MELLOMFORNØYD: Norge var en av gullfavorittene i laghoppingen, men måtte se seg slått av verdensmester Østerrike og Finland. Bjørn Einar Romøren (bak) mener de ikke var tøffe nok til å kjempe om seieren. Gullet glapp da Sigurd Pettersen (t.v.) landet på 123,5 meter i første omgang. Foto: Arnt E. Folvik Vis mer

Roar Ljøkelsøy avsluttet med et kjempehopp på 141,5 meter, og mener selv at han presterte bedre i går enn da han vant sølv i det individuelle storbakkerennet.

-  Begge hoppene i går var bedre enn i lørdagsrennet. Derfor var det litt surt at vi bare satt igjen med bronsen. Vi gikk for noe gjevere, og er ikke helt fornøyd med valøren på medaljen, sier Roar Ljøkelsøy.

Stolt landslagstrener

Landslagstrener Mika Kojonkoski sier at han er stolt av det løperne presterte.

-  For meg er denne lagbronsen en seier. Vi hadde sjansen til å vinne, men var uheldige med Sigurd Pettersen. Han stoppet nesten i lufta grunnet vindforholdene over kulen, og var sjanseløs. Akkurat der hadde han uflaks, sier Kojonkoski.

Alle de tre beste lagene imponerte ham.

-  Det var tre ekstremt bra lag. Vi kjempet som et helvete, men møtte to lag som var bedre. Selv om vi ikke vant, er jeg stolt av det løperne presterte, sier Mika Kojonkoski etter den andre norske VM-medaljen i hoppbakken.

-  Maktdemonstrasjon

Også sportssjef Clas Brede Bråthen var fornøyd med det kvartetten Romøren, Pettersen, Bystøl og Ljøkelsøy presterte.

-  Vi har jobbet knallhardt, og har ikke noe å klage på. Selv om vi måtte nøye oss med bronse, føler vi oss ikke som tapere. Vi har prestert bra, og vært med på å lage show og sirkus, sier Bråthen.

Østerrikerne var tippet på tredjeplass bak Norge og Finland før rennet, men slo til så det gjallet mellom alpefjellene da det gjaldt som mest i går kveld.

-  Dette var en rein maktdemonstrasjon. Det viktigste er ikke å være favoritt, men å hoppe best når det gjelder. Det vi presterte i går vitner om styrke, sier den østerrikske ankermannen Martin Höllwarth til Dagbladet.

Lahti er neste stopp for hopperne. Dit reiser VM-farerne Roar Ljøkelsøy, Bjørn Einar Romøren, Sigurd Pettersen, Lars Bystøl og Daniel Forfang sammen med tre hjemmeværende hoppere: Tommy Ingebrigtsen, Henning Stensrud og Morten Solem.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!