Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Sykling:

- Ikke Tour de France-nivå, det skal jeg innrømme

Alexander Kristoff var ikke truet under rekord-spurt.

FULL KONTROLL: En velt nær avslutningen av etappen i Oman, gjorde at mannefallet rundt Alexander Kristoff var stort. 29-åringen noterte årets andre etappeseier. FOTO: Tim De Waele/TDWSPORT.COM
FULL KONTROLL: En velt nær avslutningen av etappen i Oman, gjorde at mannefallet rundt Alexander Kristoff var stort. 29-åringen noterte årets andre etappeseier. FOTO: Tim De Waele/TDWSPORT.COM Vis mer

(procycling.no): Etter én etappeseier og to tapte dueller mot Arnaud Démare under Etoile de Bessèges, har Alexander Kristoff inntatt Tour of Oman.

Les 4-tanker-bloggen: «Gjør det vanskeligere for Kristoff å vinne i WorldTouren»

Tirsdag vant han åpningsetappen under Tour of Oman, etter at bruddet ble kjørt inn av lagkameratene hans ti kilometer unna mål.

Det så ut til at Stavanger-mannen hadde grei kontroll på oppløpet. Han løftet høyrearmen og markerte for seier, da kraftig redusert hovedfelt trillet over målstreken.

Boonen tok telling

I forkant har kvaliteten på hovedfeltet blitt diskutert, og da spesielt med tanke på nivået i spurtene.

For den delen hjalp det ikke at blant annet Tom Boonen gikk ned i velt under tirsdagens avslutning. Kristian Sbaragli (Dimension Data) og Sonny Colbrelli (Bahrain Merida) var de to som kom nærmest Kristoff av de rundt 15 rytterne som kjempet om etappeseieren.

Ingen av de to er store spurtnavn, selv om Colbrelli har vunnet enkelte ritt i Italia de siste to sesongene.

- Det er en del spurtere her, men ikke mange spurtetapper. Det er vel kun i dag og den siste dagen. Nesten alle lagene har likevel med en avslutter. Det er aldri lett å vinne proffritt, men det er jo ikke Tour de France-nivå på spurtene her nede. Det skal jeg innrømme sier Kristoff til procyling.no.

Tøffere felt i Algarve

Mer svung over sakene blir det nok i Volta ao Algarve denne uka. Hit tar nemlig Mark Cavendish, André Greipel, Nacer Bouhanni, Arnaud Démare, John Degenkolb og en rekke andre toppnavn turen.

Den største konkurrenten for Kristoff i Oman var i utgangspunktet Tom Boonen, som åpnet seierskontoen allerede under Vuelta a San Luis i slutten av januar.

Tirsdag var 36-åringen uheldig og gikk ned i velten mot slutten av etappen. Han pådro seg sår og kuttskader på albuen, ryggen og på skinka. Det var likevel ikke verre enn at han syklet hjem til hotellet etterpå.

Plasserte seg strategisk

Kristoff forteller procycling.no at han ikke fikk med seg så mye av det som skjedde bak ham på oppløpet.

- Det var motvind på oppløpet, så da blir det trangt og mange ryttere som kjemper om de samme plassene. Vi la oss litt mer eksponert for vinden for å være på den sikre siden, forteller han.

Igjen nøt Stavanger-mannen godt av oppofrende lagarbeid underveis, da Katusha og dels Quick-Step Floors jobbet for å hente dagens utbrudd foran avslutningen i Naseem Park.

Med seieren utliknet nordmannen André Greipels rekord med fem etappeseirer i rittets historie. Verken Edvald Boasson Hagen eller Peter Sagan sykler årets utgave og blir stående på fire.

Kristoff har på sin side én sjanse til under den 130,5 kilometer lange avslutningen mellom The Wave og Muttrah Corniche.

PS! Også Sondre Holst Enger (Ag2r) sykler etapperittet i Oman.

Slik gikk det til:

Et relativt sett ufarlig brudd dannet seg og fikk lov til å slippe ut av syne tidlig på etappen.

De fem i bruddet var Larry Warbasse (Team Aqua Blue Sport), Aimé De Gendt (Sport Vlaanderen-Baloise), Alan Marangoni (Nippo-Vini Fantini), Guiseppe Fonzi (Willier Triestina) og Christophe Masson (WB Veranclassic Aqua Protect).

Underveis var det Quick-Step Floors og Katusha-Alpecin som sørget for at avstanden ikke ble altfor stor.

Mens André Greipel, Arnaud Dèmare, Edvald Boasson Hagen, Dylan Groenewegen, Nacer Bouhanni Mark Cavendish og John Degenkolb har satt kursen mot algarvekysten, er Tom Boonen og Alexander Kristoff de to største navnene foran massespurtene i Oman.

Motstanden var begrenset

I tillegg er Jean-Pierre Drucker (BMC Racing), Sondre Holst Enger (Ag2r), Sacha Modolo (UAE Abu Dhabi), Adam Blythe (Aqua Blue Sport), Sonny Colbrelli (Bahrain Merida), Jakub Marezcko (Willier Triestina) og Asbjørn Kragh Andersen (Delko Marseille) på plass.

På vei inn mot Naseem Park, der Kristoff gikk til topps i fjor, festet laget hans grepet og det var kun et spørsmål om tid før det hele ville samle seg foran spurten.

Tour of Oman er et kupert etapperitt, som blant annet byr på dronningetappen opp mot The Green Mountain.

Likevel har både Boasson Hagen og Kristoff hentet hjem fire etappeseirer hver i løpet av sine opptredener her. Dog i forskjellig terreng.

I fjor vant de to etapper hver, og det er faktisk kun André Greipel (Lotto-Soudal) som har flere etappeseirer i beltet.

Klart for spurt

10 kilometer unna mål ble de fem i front kjørt inn. Dermed klargjorde feltet seg for spurtoppgjør.

Tom Boonen (Quick Step-Floors) skal ha gått ned i velt, mens Sonny Colbrelli (Bahrain Merida) punkterte noen kilometer unna mål.

Kristoff holdt seg, som vanlig, unna trøbbel og kunne heise armen i været da han triumferende trillet over streken som første mann.

Det var årets andre etappeseier for «Dyret fra Storhaug». Han har nå, sammen med André Greipel, tatt flest etappeseirer i Tour of Omans historie.

Artikkelen er levert av sykkelnettstedet procycling.no!

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling