<strong>FOLKEHAV:</strong> Tour de France-rytterne måtte krige seg opp bakkene omringet av fans. (Photo by DAVID STOCKMAN/Belga/Sipa USA)
FOLKEHAV: Tour de France-rytterne måtte krige seg opp bakkene omringet av fans. (Photo by DAVID STOCKMAN/Belga/Sipa USA) Vis mer

Slår coronaalarm etter Tour de France-etappe:

- Ikke trygt

Fjelletappene i Tour de France har samlet store folkemengder tett på syklistene, det vekker reaksjoner.

Publisert
Sist oppdatert

Allerede etter fredagens etappe reagerte Jumbo-Visma-rytter Tom Dumoulin.

- Jeg har sett flere mennesker de siste dagene, og har ikke likt det, sa Dumoulin til den nederlandske avisen AD ifølge Cyclingnews etter fredagens etappe.

På lørdagens knallharde fjelletappe i Pyreneene, måtte syklistene krige seg gjennom store folkemenger av tilskuere, hvor TV-bildene også viste at langt fra alle brukte ansiktsmaske.

- Det er morsomt, men det er en risiko. Ekspertene sier at sjansen er lav for å bli smittet, men det er nok at bare en tilskuer er smittet, hoster, så kan en rytter bli smittet. Det er ikke trygt når jeg kan kjenne øl-lukten fra munne til tilskuerne, sa den nederlandske sykkelstjernen.

Arrangøren har ifølge Cyclingnews prøvd å begrense antall tilskuere i fjellene med å nekte biler å kjøre opp, men mange kommer seg likevel opp til fots.

Også tidligere landslagsspiller i fotball for Norge, Ole Martin Årst, reagerte på folkefesten i de franske fjell.

«Men tilskuere på fotballkamper skal vi ikke ha noe av......», skrev den tidligere Belgia-proffen på Twitter, til et bilde av folkehavet rundt asfalten hvor rytterne syklet opp.

TOUR DE FRANCE-HOPP: Terrengsyklister tar det til et nytt nivå med denne årlige hopptradisjonen. Video: Fabian Mat/ Les Déchaïnés, fransoa, Alexis Bosson og Dirt Magazine. Vis mer

Populær hjemmeseier

Nans Peters (26) kom ensom til mål da Tour de France-feltet gikk løs på fjellene i Pyreneene for første gang i år. Adam Yates beholdt den gule ledertrøya.

Peters sørget for Frankrikes andre etappeseier i årets Tour, og kunne showe for publikum da han kom ensom til målgang i Loudenvielle etter den åttende etappen.

Seieren var hans andre store i karrieren etter at han tok en etappeseier i Giro d'Italia i fjor, men denne seieren på hjemmebane smakte nok enda litt bedre for 26-åringen.

Den første fjelletappen i Pyreneene ble preget av flere angrep i sammendraget. Tadej Pogacar var den av sammenlagtkanonene som angrep flest ganger og hardest. Han kom i mål et halvminutt foran gruppa med de øvrige sammenlagtrytterne og hentet inn viktige sekunder han mistet i sidevinden fredag.

Kjempet for trøya

Adam Yates så ut til å miste den gule trøya da han måtte slippe opp den siste stigningen, men Yates klarte å bite seg fast. Han beholder den gule trøya.

Flere sammenlagtryttere måtte imidlertid slippe, blant annet Thibaut Pinot som lå på niendeplass før lørdagens etappe. Også Alejandro Valverde og Tom Dumoulin måtte slippe favorittene.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer