VIL HA NY VURDERING: Magnus Carlsen og hans manager Espen Agdestein jobber for å unngå at VM-kampen mellom Carlsen og Vishy Anand skal spilles i Anands hjemland India. Foto: Torbjørn Berg / Dagbladet
VIL HA NY VURDERING: Magnus Carlsen og hans manager Espen Agdestein jobber for å unngå at VM-kampen mellom Carlsen og Vishy Anand skal spilles i Anands hjemland India. Foto: Torbjørn Berg / DagbladetVis mer

Ikke uaktuelt å boikotte VM-kampen

Carlsen vil ikke spille i India.

(Dagbladet): Magnus Carlsen og Vishy Anand møtes til kamp om VM-tittelen i november.   Carlsen har hele tiden vært klar på at han ikke har ønsket å spille kampen i India, men for ti dager siden la det internasjonale sjakkforbundet (FIDE) ut bildet av en kontrakt på sine nettsider som viser at de har gitt rettighetene til det indiske sjakkforbundet, men det er fortsatt ikke tatt en endelig beslutning.

- Det er fortsatt ikke offisielt hvor kampen skal gå. Det er kjent at FIDE og India har hatt tett kontakt, men vi har jobbet hele tiden for å ha en åpen prosess, med budgivning, sier Espen Agdestein, Carlsens manager.

- Det burde absolutt være å foretrekke en budgivningsprosess, for det er stor interesse rundt kampen. Det ville vært det beste for alle parter, for begge spillerne, og sjakken generelt.

Kan boikotte På spørsmål om han kan komme til å boikotte kampen hvis den blir i India drar han litt på det.

- Det er for tidlig å si nå, og jeg vil ikke spekulere i det, sier han.

- Fokuset er å få det til å bli en ordentlig prosess rundt dette. Jeg har lyst til å spille VM-match. Og jeg kom dit gjennom den tøffeste turneringen jeg har spilt, så dette er noe jeg vil.

Ny vurdering Nå håper Carlsen og hans team at FIDE vil ta en ny vurdering når de skal ha et møte i begynnelsen av mai.

- Vi vil vi ha den på et nøytralt sted, men det viktigste er at det er en ordentlig prosess rundt dette, hvor begge parter blir hørt. Det er åpenbart at en budrunde er det lureste. Blir det i India etter en ordentlig prosess, så er det lettere å svelge, sier Carlsen.

Anand vil spille i hjembyen Chennai, men Carlsen er redd for at det kan gi han uventede problemer.

- Jeg er sikker på at jeg vil bli tatt godt i mot der og at betingelsene vil være gode. Det jeg er redd for er at det er et annerledes klima og en annerledes bakteriekultur. Man kan forberede seg så mye man vil, men selv om man har tatt alle forhåndsregler kan man komme til et punkt hvor man likevel blir syk. Da vil det bli surt å ikke kunne spille matchen på grunn av det. Det er det jeg er litt redd for, sier Carlsen.

- Jeg regner med at det er en liten sjanse for det. Men det hadde vært deilig å slippe å ha det i bakhodet. Det er bedre å spille på nøytal grunn. Et sted begge spillerne kjenner til.