Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Ikke uaktuelt å vrake en spiss

Vålerenga-manager Egil Drillo Olsen er ikke fremmed for å satse på en spiss, slik Dagbladet anbefalte i går. Men før kampen mot Rosenborg er det er ikke aktuelt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Jeg er naturligvis uenig i kritikken. Hvis ikke hadde jeg brukt bare en spiss. Det betyr likevel ikke at det er helt i det blå å velge et annet system. Det vurderes hele veien, sier Drillo.

- Det er ikke sånn at vi har bestemt oss for å spille med to spisser resten av sesongen. Ingen bør bli overrasket om vi dukker opp i 4- 5- 1-formasjon igjen.

Vet ikke når

Men selv om Drillo åpner for å følge Dagbladets råd, vil han ikke gi svar på når det kan skje.

- Det er umulig å si, men det blir neppe i førstkommende kamp mot Rosenborg. Det har litt med hjemme-borte-vurderinger å gjøre, samtidig som banestørrelse og motstanderens styrke tilsier to spisser.

Drillo-stilen

At Drillo-stilen fungerer best med en spiss, er oppfinneren selv uenig i.

- Det stemmer ikke. Drillo-stilen er i bunn og grunn gjennombruddshissighet og soneforsvar. Det kan fungere helt utmerket med både en og to spisser, men den kan også fungere drita dårlig i begge.

Det har noe med utførelsen å gjøre. - Men jeg er i og for seg enig i at det er mer ambisiøst å spille med to spisser, men det var ikke problemet mot Brann. Vi lå litt for høyt på banen og ble tatt litt på senga, sier Drillo.