LIKE BLID: Magnus Carlsen mister ikke motet av at han ikke er nominert som Årets mannlige idrettsutøver. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
LIKE BLID: Magnus Carlsen mister ikke motet av at han ikke er nominert som Årets mannlige idrettsutøver. Foto: Bjørn Langsem / DagbladetVis mer

- Ikke unaturlig at Magnus ikke er nominert til «Årets mannlige idrettsutøver»

Espen Agdestein avdramatiserer Idrettsgalla-nominasjonene.

(Dagbladet): I dag kom nominasjonene til Idrettsgallaen. Det var knyttet stor spenning til om juryen ville gjøre et unntak fra reglene ved å nominere Magnus Carlsen i klassen «Årets mannlige idrettsutøver».

Sjakk er ikke en del av Idrettsforbundet, og faller sånn sett ikke innenfor kriteriene. Men Petter Solberg ble gjort unntak for i 2003, og enkelte trodde det ville skje i år også.

Hyggelig Det gjorde det ikke, men sjakkverdensmesteren ble nominert til «Årets navn» og i «Åpen klasse».

- Merkelig og skuffende, mener sjakkjournalist Tarjei Svendsen.

Skuffet er derimot ikke Magnus Carlsen selv, skal vi tro manager Espen Agdestein.

- At han ikke er nominert i kategorien Årets mannlige idrettsutøver er ikke unaturlig, all den tid han ikke er en del av Idrettsforbundet, som tross alt deler ut prisen. Magnus synes heller det er hyggelig at den åpne klassen har blitt romsligere. Dessuten skal han dele ut en pris, og det er først og fremst det han ser fram til, sier Agdestein til Dagbladet.

Vil vinne Men når han først er tilstede i Oslo Spektrum 4. januar, tar Carlsen gjerne med seg priser selv også. Magnus Carlsen fikk «Juryens tilleggspris» under Idrettsgallaen i 2009 og har også tidligere vært nominert i «Åpen klasse».

- Magnus synes alltid det er hyggelig å få priser. Det betyr mye for ham at folk bryr seg om det han holder på med, at han får anerkjennelse for det han holder på med. Han er takknemlig for oppmerksomhet, sier Agdestein.

Dessuten blir arrangementet en mulighet for 23-åringen til å mingle med noen av Norges aller største idrettsnavn. Suzann «Tutta» Pettersen, Bjørn Wirkola, Kjetil André Aamodt, Jan Boklöv og Susann Goksør Bjerkrheim kommer alle til Spektrum. Blant de som skal opptre finner vi blant annet Laleh, Samsaya, Silya, Agnete Johnsen, Atle Pettersen, Eli Kristin Hanssveen og Ole Edvard Antonsen.

- Magnus er en sportsfan, så han gleder seg til å møte mange store idrettsutøvere.