Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Manchester United med fire strake i sesongoppkjøringa

Ikke undervurder ungdommen

United-våren 2019 brukes fortsatt som et spekulativt usikkerhetsmoment rundt prosjekt Solskjær. Om noen måneder har vi svaret.

DEN FJERDE SEIEREN: Manchester United's Anthony Martial scorer 1-0 mot Tottenham i Shanghai. Angel Gomes (18) sitt seiersmål til 2-1 ga United den fjerde seieren i den fjerde treningskampen sålangt i sesongoppkjøringa. Tirsdag venter Kristiansund på Ullevaal Stadion. Lørdag 3. august spiller Manchester United mot AC Milan i Cardiff. Foto: HECTOR RETAMAL, AFP
DEN FJERDE SEIEREN: Manchester United's Anthony Martial scorer 1-0 mot Tottenham i Shanghai. Angel Gomes (18) sitt seiersmål til 2-1 ga United den fjerde seieren i den fjerde treningskampen sålangt i sesongoppkjøringa. Tirsdag venter Kristiansund på Ullevaal Stadion. Lørdag 3. august spiller Manchester United mot AC Milan i Cardiff. Foto: HECTOR RETAMAL, AFP Vis mer

Tottenham – Manchester United 1–2 (0–1)

DET BEGYNTE STRÅLENDE, endte usikkert og svakt og slikt hefter det første halvåret som sjef fortsatt ved Ole Gunnar Solskjærs virke i Manchester United. Det er til å forstå.

DET ER ALLTID det siste man husker best. Sånn er livet. Sånn er fotballen. Og sånn er fotballfansen, venner som uvenner. Men hvorfor en oppjustert og tilsynelatende veldig mye bedre trent United-stall møter så mye skepsis som den gjør, er ikke like forståelig.

Med et par signeringer til, der den ene helt sikkert blir Harry Maguire (Leicester) eller en annen midtstopper av format, er det ingenting som tyder på at Manchester United ikke vil være med og kjempe om det de til slutt misset ut på forrige sesong, en plass blant topp fire.

AVSLØRINGER FRA INNSIDA av Ole Gunnar Solskjærs strenge regime og sesongforberedelser med høy ork- og løpskraftfaktor, formidlet av Luke Shaw gjennom Manchester Evening News, forteller om et nytt Manchester United. Det er ikke bare spennende. Det er helt nødvendig. Og tror man litt på den fotballen man ser i juli er det mye som tyder på at det kan komme til å virke også.

Manchester United ved inngangen til sesongen 2019/2020 ser i hvert fall mye bedre ut enn Manchester United for ett år siden.

PUNGER UT: Ole Gunnar Solskjær punger ut for den engelske høyrebacken Aaron Wan-Bissaka. Video: Crystal Palace Vis mer

De ser modigere ut også.

ET OPPDATERT, FRAMOVERRETTET og mer moderne spillende Manchester United, der et iherdig høyt press er den angrepsskapende faktoren uten ball, er et av de helt nødvendige elementene Ole Gunnar Solskjær har brukt sommeren på å implementere i laget han nå eier. Etter bare fire minutter i pluss 30 grader i Shanghai ga det to meget gunstige brudd på Tottenhams banehalvdel. Og det er sånn han vil ha det, den norske manageren, det er sånn Manchester United skal gjøre motstandernes ballbesittelse til brudd, kontringer og målsjanser.

Farten Manchester United besitter i alle offensive posisjoner er eksplosiv.

Når Paul Pogba kommer i kamphumør – og ikke bare dasser rundt, mister ballen og skaper målsjanser for motstanderen – vil en av de viktigste pasningsføttene i spillets mange overgangsfaser, frispille United til mange målsjanser.

PÅ VEI UT bakfra skal Manchester United holde ballen på golvet. Sånn vil også Ole Gunnar Solskjær ha det. Manchester United skal ikke være et lag som spiller på fotballens marginer og tilfeldigheter. Ole Gunnar Solskjærs Manchester United skal spille og opptre som et stort fotballag. Som et dominerende fotballag, et lag som ønsker å styre alle fotballkamper.

Ole Gunnar Solskjær vet hva de beste i verden gjør.

Nå ønsker han å ta Manchester United i den retningen.

DA ALEX FERGUSON satset på ungdommen på 90-tallet ristet de fleste på hodet. Det gjorde Manchester United til den storheten klubben er blitt. Når Ole Gunnar Solskjær tar klubben i den samme retningen er skeptikerne like mange. Jeg sier ikke at det kommer til å virke like godt, i første omgang er det ikke sikkert det kommer til å virke i det hele tatt.

Men at Manchester United per dato har en gjeng unge spillere med enormt potensial er det ingen grunn til å betvile.

At Ole Gunnar Solskjær er villig til å satse jobben sin på dem synes også å være en lavoddser.

TIRSDAG 30. JULI er Manchester United på Ullevaal stadion. Mot Solskjær-vennene fra Kristiansund får vi ingen svar. Lørdag 3. august spilles den siste oppkjøringskampen mot AC Milan på Millennium Stadium i Cardiff. Da får vi mest sannsynlig noen svar. Og når Chelsea kommer til Old Trafford og serieåpning søndag 11. august vil Ole Gunnar Solskjær ha svar.

Per dato ser det bra ut.

Skepsisen Manchester United tar med seg tilbake til Europa handler derfor mest om snøen som falt på vårparten.

Det må Ole Gunnar Solskjær leve med.

Det er også det han må motbevise.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media