Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Ikke usannssynlig at det er snakk om flere kamper

NFF frykter at flere kamper er resultatmanipulert.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

ULLEVAAL (Dagbladet): I dag kom det frem at kampen mellom Ull/Kisa og HamKam i Adeccoligaen er utsatt etter mistanke om kampfiksing. Samtidig kom det informasjon om mistanke om resultatmanipulering i kampen mellom Follo og Østsiden i juni.

NFF holdt i dag en pressekonferanse om saken, og generalsekretær Kjetil Siem og fotballpresident Yngve Hallén sa på den at de fryktet at flere kamper kunne være rammet av resultatmanipulering.

- Det er ikke usannsynlig at det gjelder flere kamper enn de det er fokusert på nå, sier Hallén på pressekonferansen.

- Jeg frykter at det er flere kamper enn de det er satt fokus på nå. Forhåpentligvis gjør oppmerksomheten rundt disse sakene at flere som har følrt at det kanskje har vært noe rart rundt sin kamp også kommer med opplysninger. Det er ikke usannsynlig at det er flere kamper, sier Siem.

- Det er ofte store, internasjonale, kriminelle nettverk som ligger bak disse sakene. Vi har mange spillobjekt nedover i ligaene, og at resultatmanipulering i Norge ikke skulle komme er nesten naivt å tro, sier fotballpresident Yngve Hallén innledningsvis.

Alarmerende indisier Generalsekretær Kjetil Siem sier at de har fått «alarmerende» indisier på at det kan være sammenheng mellom oppgjøret mellom Østsiden - Follo i juni og Ull/Kisa - HamKam som altså ble avlyst i dag.

- I den interne etterforskningen kommer det en lang rekke indisier som peker mot muligheten for at kampen vi utsatte i dag kan være implisert av det samme som var tilfellet mellom Follo og Østsiden, sier Siem.

Det skal ha blitt spilt store summer like i forkant av Follo-kampen, og det ble også reagert på resultatet (4-3 til Østsiden etter at Follo ledet 3-0 til pause). Store summer skal ha blitt satt på dagens kamp også, og var derfor årsaken til at en avlyste.

- En kommisjonær har opplyst at han hadde stor aktivitet like før kampstart. Vi har fått tips og indikasjoner som gjorde at vi så det nærmest som tjenesteforsømmelse ikke å reagere mot dagens kamp. Skadevirkningene vil være langt mindre av å stanse kampen enn om vi hadde latt den gå, sier Siem.

På spørsmål om hvor store summer det er snakk om svarer Siem:

- Den ene summen det er snakk om er i 100.000-kronersklassen. Men foreløpig vet vi veldig lite om dette. Uansett blir det fryktelig mye penger det er snakk om når oddsen er på fem, seks, syv eller åtte.

UEFA koblet inn NFF har koblet UEFA inn i saken, men siden det dreier som om to norske lag vil de forsøke å etterforske saken selv.

- Dette er en internt anligende sak og det blir vi som håndterer den. Vi ønsker et tett samarbeid med Politiet og myndighetene for å ta fatt i dette, lage regler og være beredt når vi oppdager sånn. Vi ønsker, så langt vi greier, å komme dette til livs, sier Hallén.

- Vi må ha enda mer fokus på dette. I kontraktene til spillere står det at de ikke har lov til å spille på kamper, og hvis de gjør det er det et kontraktsbrudd, sier generalsekretær i NFF, Kjetil Siem.

Informasjonssjef i NFF, Svein Graff, sier at fotballforbundet ikke har noen klare holdepunkter eller beviser per nå.

- Bakgrunnen er at Follo fikk opplysninger fredag som de gikk videre til oss med. Det gjelder kampen mot Østsiden der det var indisier som tyder på at det kan ha forekommet uregelmessigheter, sier Graff.

Siem sier også at han fikk en dårlig følelse da han ble informert om saken.

- For å være ærlig følte jeg at kampfiksing var utrolig fjernt og langt borte fra oss da jeg på en FIFA-kongress tidligere i år snakket med en kollega om utfordringene de har i finsk fotball. Det blir feil å si at vi var forberedt på dette. Det gjorde vondt i magen da jeg ble oppringt og fortalt om dette, sier Siem.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!