-  Ikke uslåelig

Erkerival Tom Boonen tok i går årets niende enkeltseier. Thor Hushovd mener rivalen er mistenkelig tidlig i form.

Belgieren vant i går spurten på 2. etappe i Paris- Nice. Fjorårets verdensmester vant også mandagens etappe. I tillegg har Quick Step-rytteren seks seire i Quatar og én i Ruta del Sol tidligere i sesongen.

-  Han er i kjempegod form allerede. Jeg skulle gjerne vært i vinnerstim. Men når han har vært så god siden januar, kan han ha bommet på formen. Han kan være for god litt for tidlig - og det håper jeg han er, sier Thor Hushovd til Dagbladet.

Verken sørlendingen eller Kurt Asle Arvesen sykler Paris- Nice som avsluttes søndag.

Ulike opplegg

Boonen har nok likevel en tanke bak det han gjør. Paris- Nice er et forholdsvis enkelt åtte dagers-ritt med en lengde på under 1000 km. Hushovd har sammen med Arvesen valgt å sykle det mer krevende Tirreno-Adriatico i Italia. Sjudagersrittet starter i dag.

-  Jeg vet ikke hva Tirreno- Adriatico er for noe. Jeg har hørt det er mer nervøst, og det liker jeg ikke. Jeg liker å holde meg til mine vaner. I fjor hadde jeg en strålende sesong med dette opplegget, og det holder jeg på, sa Boonen ifølge Cycling News etter gårsdagens seier.

-  Det er en perfekt gjennomkjøring før Milano- San Remo. Jeg satser på å vinne en etappe, forteller Hushovd.

Samme mål

ENER: Belgiske Tom Boonen spurtet inn til ny seier i Paris- Nice i går. -  Han er i kjempegod form allerede, sier Hushovd Foto: Scanpix
ENER: Belgiske Tom Boonen spurtet inn til ny seier i Paris- Nice i går. - Han er i kjempegod form allerede, sier Hushovd Foto: Scanpix Vis mer

I fjor sommer mistet Boonen poengtrøya til Hushovd da han måtte bryte 10 dager før mål i Tour de France. For Hushovd og Boonen er den grønne trøya årets feteste mål. Fram til det er det Milan- San Remo, Paris- Roubaix og Flandern Rundt som gjelder.

-  Vi to har samme mål. Han vil vinne de samme rittene som meg. Forskjellen er at han kan vinne alle tre. Jeg kan bare vinne ett av dem. Men han er ikke uslåelig. Det er han ikke, sier Hushovd som satser alt på å vinne det såkalte «Helvetet i nord» Paris- Roubaix 9. april.

SNART KLAR: Thor Hushovd.